Το ότι το Αεροδρόμιο της Αθήνας ανεβαίνει συνεχώς εδώ και 4 χρόνια είναι γεγονός. Αυτή η αύξηση, που χτίζεται με πολύ προσοχή γίνεται εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο όλο και πιο σημαντική σε προορισμούς.
Φέτος ειδικά, μετά την Νέα Υόρκη και την Σιγκαπούρη ήρθε για πρώτη φορά η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με μία από τις μεγαλύτερες Μητροπόλεις του Πλανήτη. Το Αθήνα-Πεκίνο έγινε πραγματικότητα το Σάββατο το πρωί και Ελλάδα και Κίνα έγιναν ένα.
Η σπουδαιότητα που δίνει αυτή η σύνδεση στην Αθήνα και την Ελλάδα, υπογραμμίστηκε από την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη (η πρώτη επίσημη παρουσία του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος).
Στις 8 το πρωί το πρώτο αεροσκάφος της Air China προσγειώθηκε και από εδώ και πέρα θα συνδέει 2 φορές την εβδομάδα τις πρωτεύουσες Ελλάδας και Κίνας. Πλέον η πρωτεύουσα των 14 και πλέον εκατομμυρίων συνδέεται απευθείας με την Αθήνα ανοίγοντας ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο τόσο για το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, όσο και για το τουριστικό ρεύμα της Αθήνας που μόνο κέρδη μπορούν να μετρήσουν.
Ο κ.Σπίρτζης σημείωσε πως ” η σύνδεση αυτή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, να εξυπηρετήσει τις αυξημένες πλέον ανάγκες μετακίνησης επιχειρηματιών, ενώ επιβεβαιώνει και συμβάλει στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών. Οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλες. Η σύνδεση Πεκίνου – Αθήνας διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 48% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα της αγοράς για εκτέλεση απευθείας δρομολογίων”.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός καθώς είπε “Η σημασία της απευθείας σύνδεσης δεν περιορίζεται στο πεδίο των διμερών σχέσεων. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου. Η απευθείας σύνδεση πρόκειται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές της Ελλάδας να αναδειχθεί σε περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο, δίνοντας νέα δυναμική στην συνδεσιμότητα μεταξύ των τριών ηπείρων Ασίας, Ευρώπης, Αφρικής, και επιτρέποντας στην Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού”.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV