Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στον Νίκο Καραγιάννη και το ypodomes.com. Ο κ.Αυγενάκης που έχει υπάρξει Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος του και εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση στην δρομολόγηση και υλοποίηση νέων μεγάλων έργων. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Η δική μου εικόνα, όπως και όλων των πολιτών, δεν είναι εικόνα επιτυχίας, αλλά, δυστυχώς, αναίτιων καθυστερήσεων, ολιγωρίας, απώλειας πολύτιμων πόρων, θέσεων εργασίας και σημαντικού χρόνου».
Μιλά για το σχέδιο του κόμματος του για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού κλίματος και εντάσσει σε αυτές μείωση της φορολόγησης, αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, μετάλλαξη και μεταρρύθμιση κράτους και μηχανισμού Δημόσιας Διοίκησης.
Αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, τον αυτοκινητόδρομο της Κρήτης, επαναλαμβάνει την δέσμευση του κόμματος του για υλοποίηση από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, ενώ προκρίνει ως χρηματοδοτικό εργαλείο αποπληρωμής, τις πληρωμές διαθεσιμότητας από το Κράτος. Δεν παραλείπει να μιλήσει για καθυστερήσεις έλλειψη χρηματοδότησης σήμερα από την Κυβέρνηση και μιλά για κίνδυνο
Επισημαίνει την ανάγκη ολοκλήρωσης νέων οδικών έργων που έχουν μείνει ως εκκρεμότητες εδώ και χρόνια, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στα ενεργειακά έργα καθώς όπως λέει θα γίνει προσιτό το ρεύμα στα νοικοκυριά και θα αποτελέσει εφαλτήριο για επενδύσεις.
Μιλά για δυσβάσταχτα μέτρα στον τεχνικό κλάδο που έχουν δημιουργήσει δυσοίωνο κλίμα και βάζει ως προτεραιότητα στη Νέα Δημοκρατία, την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 100δις ευρώ. Για το Ελληνικό είναι ξεκάθαρος «φυσικά και το πιστεύουμε το έργο» και το χαρακτηρίζει ως «το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης και δημιουργεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη και την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας» ενώ υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο project πολεμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην υπόθεση των μεταλλείων στις Σκουριές, είπε πως κινδυνεύει πραγματικά μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:
Νίκος Καραγιάννης: Κύριε Αυγενάκη, υπήρξατε Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών στη Νέα Δημοκρατία, οπότε έχετε ιδίαν άποψη για τα θέματα. Ποια είναι η εικόνα η οποία έχει κατά την άποψη σας ο συγκεκριμένος χώρος σήμερα;
Λευτέρης Αυγενάκης: Ως Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών επισκέφτηκα εργοτάξια και έργα σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνοντας πλήρη και σαφή εικόνα για την πορεία των έργων που είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη, είτε είχαν βαλτώσει. Και τώρα από τη θέση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ, επισκέπτομαι όλη τη χώρα κι έχω εικόνα των υποδομών ανά την επικράτεια.
Δυστυχώς, πολλά έργα που είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ και θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί, παρέμειναν ανενεργά, καθυστέρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ευρωπαϊκοί πόροι χάθηκαν, λόγω της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Έχουμε μια Κυβέρνηση που πειραματίζεται. Ενδεικτικά αναφέρω, το ΒΟΑΚ, το οδικό δίκτυο Ηράκλειο-Μεσαρά, τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, τα υδατοδρόμια, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η επέκταση του μετρό προς Πειραιά, το μετρό Θεσσαλονίκης, και μια σειρά άλλων έργων.
Νίκος Καραγιάννης: Τα έργα στους αυτοκινητόδρομους τελείωσαν και τώρα η χώρα ψάχνει για βρει την επόμενη μέρα. Ποια είναι αυτή; Σε ποιους τομείς χρειάζεται η Ελλάδα νέες σύγχρονες υποδομές;
Λευτέρης Αυγενάκης: Υπάρχουν έργα σε αυτοκινητόδρομους που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι οδικές εκκρεμότητες είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα. Όμως, πέραν των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, η χώρα μας πρέπει να δώσει έμφαση στον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια στο περιφερειακό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Και πέραν αυτού οι επενδύσεις σε υποδομές, είναι σημαντικές όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για το βιοτικό επίπεδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Παράλληλα, έμφαση πρέπει να δοθεί στις μεταφορές και την αστική ανάπτυξη, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, τις τουριστικές υποδομές, σε έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας.
Φυσικά, ο τομέας της ενέργειας είναι εξαιρετικά σημαντικός και απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ενέργεια θέτει τις εξής βασικές προτεραιότητες: διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και τροφοδοσίας της χώρας, μείωση του κόστους της ενέργειας, ώστε να είναι προσιτό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα γειτονικά κράτη, προστασία του περιβάλλοντος, με εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, και προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.
Νίκος Καραγιάννης: Το Υπουργείο Υποδομών προχωρά δύο μεγάλα έργα στην Κρήτη και ξέρω ότι έχετε ασχοληθεί και εξακολουθείτε μέχρι σήμερα με την προώθηση τους. Μιλώ για το Αεροδρόμιο στο Καστέλι και τον ΒΟΑΚ. Το πρώτο είναι προς υπογραφές και στο δεύτερο προετοιμάζεται ο διαγωνισμός. Πιστεύετε ότι το Υποδομών τα κατάφερε; Ποια είναι η δική σας εικόνα;
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Υπουργός Υποδομών, μετά από καθυστερήσεις 2,5 ετών, ανακολουθίες και πισωγυρίσματα άρχισε επιτέλους να ασχολείται με τα μεγάλα έργα της Κρήτης. Αυτό που κατάφερε ο Υπουργός ήταν αναίτιες καθυστερήσεις.
H κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί έργο πνοής, όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και για τη χώρα. Ήδη από το Μάιο του 2014, είχε προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου και των οδικών του συνδέσεων, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης (εντός 5ετίας) το 2019. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθυστέρησε για τουλάχιστον δύο χρόνια το έργο: αφού σπατάλησε έναν και πλέον χρόνο για να αποφασίσει τι προτίθεται να κάνει με το νέο αεροδρόμιο, εν συνεχεία, προγραμμάτισε τη νέα δημοπράτηση για τις 6 Μαΐου 2016. Ακολούθησε νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (16-06-2017, εκδήλωση “Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση”), ότι στα τέλη Ιουλίου υποβάλλονται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και ότι το έργο θα υλοποιηθεί με Σύμβαση Παραχώρησης. Την επόμενη μέρα ακριβώς, ο κ. Σπίρτζης διέψευδε τον Πρωθυπουργό υπογράφοντας νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία έδινε παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε μήνα δίνονταν και νέα παράταση. Τελικά, αφού χάθηκε αναίτια πολύτιμος χρόνος, επιτέλους, το έργο προχωρά.
Συνεχείς παρατάσεις και αναβολές, ώστε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έχουμε και στο θέμα του ΒΟΑΚ. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Κυβέρνησης ότι ο ΒΟΑΚ αποτελεί προτεραιότητα, διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν γίνεται στην πράξη. Ακόμη, δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για προγραμματισμό υλοποίησής του, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για ένταξή του στο ΣΕΣ 2014-2020, δεν υπάρχει επίσημα απόφαση για ένταξη του στο πακέτο Γιούνκερ. Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία μας ότι α) δεν έχει γίνει κάποια ένταξη μέρους ή ολόκληρου του έργου στο ΣΕΣ 2014-2020 (με εξαίρεση το τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος), β) κινδυνεύουν με απένταξη και τα τμήματα των έργων που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η δική μου εικόνα, όπως και όλων των πολιτών, δεν είναι εικόνα επιτυχίας, αλλά, δυστυχώς, αναίτιων καθυστερήσεων, ολιγωρίας, απώλειας πολύτιμων πόρων, θέσεων εργασίας και σημαντικού χρόνου.
Νίκος Καραγιάννης: Θα παραμείνω λίγο στον ΒΟΑΚ. Η σύμβαση παραχώρησης σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα αφορά το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο. Πιστεύετε ότι καλύπτει το νησί; Επίσης θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσετε τη θέση σας για την επιβολή διοδίων. Να θυμίσω ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι αυτοκινητόδρομοι χρεώνουν τους χρήστες τους.
Λευτέρης Αυγενάκης: Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε, με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Και όταν λέμε ΒΟΑΚ δεν εννοούμε μόνο το κομμάτι Ηράκλειο – Χανιά, αλλά τον άξονα Κίσσαμος – Σητεία. Είναι θέμα ασφάλειας, είναι και θέμα ανάπτυξης. Χωρίς σύγχρονο οδικό άξονα, η Κρήτη θα οδηγηθεί σε συμφόρηση. Και αυτό θα επηρεάσει ως ντόμινο την ανάπτυξη του νησιού συνολικά. Το έργο, λοιπόν, θα γίνει. Είναι το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο στη χώρα που πρέπει να πραγματοποιηθεί. Μόλις έχουμε το σύνολο των δεδομένων θα αποφασίσουμε το πώς. Το να γίνουν τώρα λεπτομερείς και οριστικές ανακοινώσεις δεν είναι υπεύθυνο. Διότι δυστυχώς με ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, δεν έχουμε ακόμα Στρατηγική Μελέτη Σκοπιμότητας που να αναλύει όλα τα δεδομένα, κυρίως ως προς τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσει ένα έργο ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας. Δηλαδή, με χρηματοδότηση από τον ιδιώτη ανάδοχο και αποπληρωμή του από το Κράτος, όταν ολοκληρωθεί το έργο με βάση τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί για την παράδοση και τη συνεχή συντήρησή του. Η βασική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Αν χρειαστεί να βρεθεί ένα μικρό ποσοστό χρηματοδότησης από άλλους πόρους – σε καμία περίπτωση το σύνολο της χρηματοδότησης, θα το εξετάσουμε όταν έχουμε όλα τα δεδομένα. Από εμάς θα ακούτε αυτά που μπορούν να γίνουν και όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Νίκος Καραγιάννης: O τεχνικός κόσμος μιλά για μεγάλα προβλήματα επιβίωσης λόγω των δυσβάσταχτων εισφορών και των ασφυκτικών επαγγελματικών συνθηκών. Αν αύριο γίνετε Κυβέρνηση τι θα κάνετε για να βελτιώσετε την εικόνα; Μην ξεχνάμε ότι ο χώρος των κατασκευών παραδοσιακά είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας εδώ και δεκαετίες και με την κρίση αυτό ανετράπη.
Λευτέρης Αυγενάκης: Τα δυσβάσταχτα μέτρα (φορολογία, εισφορές, κλπ) που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση σε συνδυασμό με την κρίση που επηρεάζει σημαντικά και τον κατασκευαστικό κλάδο έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυσοίωνο κλίμα.
Το σχέδιο της ΝΔ θέτει ως προτεραιότητα την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 100 δις ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία. Καθότι, το νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής δεν αρκεί για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας απαιτείται και ένα ισχυρό «αναπτυξιακό σοκ», που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα δημιουργήσει τις βάσεις για νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, νέες ευκαιρίες για όλους. Αυτό που μας απασχολεί, «είναι πώς θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα νέα παιδιά …».
Το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνουμε και που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις και να επιστρέψει σε βιώσιμο κύκλο ανάπτυξης, περιλαμβάνει:
1. Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες.
2. Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
3. Η βαθιά μετάλλαξη του κράτους, ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
4. Η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.
5. Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.
6. Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείου για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
7. Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
8. Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.
Νίκος Καραγιάννης: Το Ελληνικό με την έναρξη της παραχώρησης υπόσχεται επενδύσεις 8δις.ευρώ με χρονικό ορίζοντα 25ετίας. Ωστόσο βλέπουμε να ξεπηδούν προβλήματα συνέχεια. Το πιστεύετε ως έργο, ως επένδυση, ως αναπτυξιακή προοπτική για την ίδια την Αθήνα και αν ναι για ποιους λόγους;
Λευτέρης Αυγενάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Φυσικά και το πιστεύουμε. Άλλωστε, η ΝΔ άνοιξε το δημόσιο διάλογο και ξεκίνησε τη διαδικασία για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Το Ελληνικό αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης και δημιουργεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη και την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας. Να σας θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πολέμησε λυσσαλέα την επένδυση στο Ελληνικό, μια επένδυση που, αργότερα, ως Κυβέρνηση έφερε κανονικά στη Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι η ιδεοληψία και οι ανακολουθίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρέπουν σε φυγή τους επενδυτές και υπάρχει ο κίνδυνος απουσίας σοβαρών και αξιόπιστων επενδυτικών προτάσεων. Ως ΝΔ πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Οι νέες δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά με μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού, αλλά αυτά μπορούν να γίνουν μόνο εάν απελευθερώσουμε την αναπτυξιακή δυναμική του ιδιωτικού τομέα.
Νίκος Καραγιάννης: Κύριε Αυγενάκη κατηγορείτε την Κυβέρνηση ότι δεν ξέρει πως να προσελκύσει επενδύσεις και ότι πολεμάει επενδύσεις όπως αυτή στις Σκουριές, για περιβαλλοντικούς λόγους. Η ΝΔ τι λέει;
Λευτέρης Αυγενάκης: Είναι ειρωνεία ο πρωθυπουργός να μιλάει για επενδύσεις και, στην πράξη, η Κυβέρνησή του να κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Μην ακούτε τι λένε, να βλέπετε τι κάνουν οι κυβερνώντες. Ο κίνδυνος, για την επένδυση είναι ορατός. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις τη χώρας. Και, ενώ το μέλημά μας θα έπρεπε να είναι οι δουλειές για τη αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, η Κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς λόγους, συνειδητά, καθυστερεί την αδειοδότηση της επένδυσης.
Ασφαλώς και θα προστατέψουμε το Κράτος Δικαίου. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Το βασικό μας μέλημα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να προχωρήσει μια παραγωγική επένδυση σημαντική για τον τόπο, για την τοπική κοινωνία, για την ελληνική οικονομία.
Νίκος Καραγιάννης: Γνωρίζω ότι έχετε μια πλούσια δραστηριότητα γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας. Θεωρείτε ότι μπορούν να γίνουν πράγματα επί της ουσίας; Μπορούμε επιτέλους να παράξουμε θετικά αποτελέσματα;
Λευτέρης Αυγενάκης: Ξέρετε, απ’ όταν εξελέγην Βουλευτής Ηρακλείου είχαμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια με απώτερο στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους του νησιού που είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλο μέρος της χώρας. Αναπτύξαμε συνέργειες με εκατοντάδες φορείς για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Συντονίσαμε αυτές τις συνέργειες σε υψηλότερο επίπεδο, ως Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου η ΝΔ για πρώτη φορά εξέφρασε προγραμματικό λόγο για την οδική ασφάλεια. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας και πρόσφατα μετά από πολύ εξαντλητική και επίπονη δουλειά με καταξιωμένες προσωπικότητες, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα της ΝΔ για την οδική ασφάλεια και πριν από μια μόλις εβδομάδα πραγματοποιήσαμε με πρωτοβουλία του Προέδρου σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της οδικής ασφάλειας και του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο.
Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν πράγματα. Μεγάλο αγκάθι είναι η οδηγική μας συμπεριφορά, η κουλτούρα μας. Το πως αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας. Και ξέρετε, ο θάνατος στην άσφαλτο είναι ο πιο άδικος θάνατος. Το πιο επώδυνο κοινωνικό σκάνδαλο και όλοι μας έχουμε στην οικογένειά μας και το ευρύτερο περιβάλλον μας περιπτώσεις θανάτων ή αναπηριών από τροχαία. Έχουμε όμως και μια μεγάλη ευθύνη απέναντί τους. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Συνολικά, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ειδικότερα στην Κρήτη.
Νίκος Καραγιάννης: Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αυγενάκη για αυτή τη συνέντευξη.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV