Κατερίνα
Παναγέα

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο αποχετευτικό έργο στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Μεταφορά Λυμάτων και Συμπληρωματικά Έργα Αποχέτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου». Ανάδοχος του έργου είναι η ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. “ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.” και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2024. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 15 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 2,60 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 2,10 εκατ. ευρώ), ενώ η αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν ανέρχεται στα 1,34 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου στη Λέσβο είναι η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης του οικισμού Πολιχνίτου και του συστήματος μεταφοράς λυμάτων αυτού έως την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

Αναλυτικότερα, η παρούσα εργολαβία αφορά στην:

  • ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Πολιχνίτου. Όπου τα υφιστάμενα παλαιά δίκτυα αποχέτευσης είναι παντορροϊκά θα γίνει και ταυτόχρονη τοποθέτηση αγωγών ομβρίων. Επιπλέον θα αντικατασταθούν και δίκτυα ύδρευσης σε τμήματα όπου τα υφιστάμενα δεν είναι τεχνικά εφικτό να διατηρηθούν και
  • ολοκλήρωση του συστήματος μεταφοράς λυμάτων Πολιχνίτου έως την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Το σύστημα περιλαμβάνει κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και τριών αντλιοστασίων μετά του απαιτούμενου Η/Μ εξοπλισμού.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV