Newsroom

«Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στη “SKY EXPRESS AE” είναι σε αναλογία της αντίστοιχης που έλαβαν οι άλλες αεροπορικές εταιρείες για τις ζημίες που είχαν την περίοδο του covid” ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας την διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον τίτλο «Ενσωμάτωση του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 κατά το μέρος που αφορά τους αποκλεισμένους διευθυντές και άλλες επείγουσες διατάξεις» στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στη “SKY EXPRESS AE” ο υπουργός είπε πως η προωθούμενη διάταξη σκοπό έχει την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη η εταιρεία λόγω των μέτρων που θεσπίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την μεταφορά επιβατών με αεροπλάνα την περίοδο του covid. Ο υπουργός, σημείωσε ότι «η ρύθμιση αυτή προωθείται μετά από έκδοση και Απόφαση της ΕΕ με την οποία κρίθηκε συμβατή αυτή η ενίσχυση με την εσωτερική αγορά».

Ο κ. Σταϊκούρας, υπενθύμισε πως αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθείς και στο παρελθόν για τον Εθνικό Αερολιμένα Αθηνών, τις άλλες αεροπορικές εταιρείες και η μόνη που δεν είχε λάβει οικονομική ενίσχυση ήταν η εταιρεία “SKY EXPRESS AE“» και πρόσθεσε πως «αντίστοιχα μέτρα ενίσχυσης έχουν ληφθεί και στις άλλες χώρες της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV