Newsroom

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν δύο ακόμα σημαντικά βραβεία στα φετινά Hellenic Responsible Awards, έναν θεσμό που για ένατη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Για τη νέα, πρωτοποριακή και καινοτόμο συνεργασία με την εταιρεία Mobito, λάβαμε GOLD βραβείο στην κατηγορία «B2B Συνεργασία».

Στην καρδιά της φιλοσοφίας και της λειτουργίας τους βρίσκεται η προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Η στρατηγική τους συνεργασία με την Mobito – εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί «έξυπνα» οχήματα του ομίλου Volkswagen και της NIRA Dynamics για τη συλλογή δεδομένων από τους αυτοκινητοδρόμους τους- τους επιτρέπει να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και για πιθανές ζημιές που έχουν προκύψει σε αυτό. Αυτή η καινοτομία τους καθιστά τους πρώτους αυτοκινητόδρομους στη χώρα που αναβαθμίζουμε τον έλεγχο της ομαλότητας των δρόμων τους, προσφέροντας ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Στόχος τους είναι να γίνονται και στην πράξη ο καλύτερος συνοδηγός όσων διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους τους!

Επιπλέον, αποσπάσανε με BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας», για το σύνολο των ενεργειών που υλοποιούνε και που στόχο έχουν την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, διακριθήκανε:

  1. για τον 1ο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτοβολταϊκών που κατασκευάσανε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστικών Μαλακάσας (Σείριος).
  2. για την εγκατάσταση ηλεκτροφορτιστών σε όλους τους ΣΕΑ. Ειδικότερα, όλοι μας οι ΣΕΑ σε ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 και σαφώς στην Ιόνια Οδό, διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτροφόρτισης! Στον ΣΕΑ Αταλάντης έχουνε και επιπλέον, 8
    ταχυφορτιστές V3 Tesla Superchargers (4 ανά ρεύμα κυκλοφορίας).
  3. για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου. Σκοπός μας, να καλύψουνε μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο.
  4. για την αντικατάσταση των φωτιστικών οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας LED.

Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους, αναζητούνε διαρκώς νέους τρόπους να αποτελούνε τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό και να παρέχουνε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης μέσα από καινοτόμες πρακτικές και τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και η σωστή διαχείριση της ενέργειας, αποτέλεσε και αποτελεί για εκείνους αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στρατηγική τους γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting ενώ τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV