Newsroom

Με αφορμή την διακήρυξη του έργου : «Αποπεράτωση 1ου Ολοήμερου 12θεσιου δημοτικού σχολείου Εξοχής από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης» η Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σταϊκούρα και από τον Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Σ. Ντούνη, το εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Η τήρηση των ισχύοντων κτιριοδομικών κανονισμών στις μελέτες και στις διακηρύξεις των δημοσίων συμβάσεων έργων αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση από όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση των έργων αυτών και ιδιαίτερα από τις Αναθέτουσες Αρχές.

Επειδή σύμφωνα με:

  • Την με αρ. Γ.Δ.Τ.Υ./οικ.3328/12-5-2016 είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του Κ.Τ.Σ. 2016.
  • του άρθρου 178/4412/2016 επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι νέοι κτιριοδομικοί κανονισμοί.
  • του άρθρου 286 του Ποινικού Κώδικα όλοι όσοι εμπλέκονται σεκατασκευές που δεν πληρούν τους γενικώς αναγνωρισμένους κανόνες διώκονται ποινικά και κινδυνεύουν με φυλάκιση, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες από μέλη μας ότι πρόκειται να δημοπρατηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 το έργο:

«Αποπεράτωση 1ου Ολοήμερου 12θεσιου δημοτικού σχολείου Εξοχής από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης», (βλ.σχ.1), η μελέτη του οποίου δεν πληροί τους ισχύοντες κτιριοδομικούς κανονισμούς (ειδικά τον Κ.Τ.Σ. 2016, ΕΑΚ και ΕΚΩΣ 2000).

Η καταγγελία συνοδεύεται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι και στην διάθεσή σας.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να διορθωθεί η μελέτη του σχετικού έργου και να προσαρμοσθεί στις ισχύουσες διατάξεις. Η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανονισμών είναι υποχρέωση όλων μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV