Newsroom

Παραδόθηκε, σήμερα, στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) ένα πλήρως προσβάσιμο βαν, με σκοπό την ολοκληρωμένη κάλυψη των μετακινήσεων των μελών για τις θεραπείες τους και τις ιατρικές τους πράξεις (φυσιοθεραπείες, διαγνωστικές εξετάσεις), σε συνέχεια της συνεργασίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Πρόεδρο του (ΠΑΣΠΑ) κ. Θανάση Βίγλα.

Η αγορά και η τροποποίηση του εσωτερικού μέρους του οχήματος, συνολικού κόστους 59.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να έχει μέγιστη χωρητικότητα τεσσάρων αναπηρικών αμαξιδίων και να κινείται εντός και εκτός του αστικού ιστού με απόλυτη ασφάλεια.

Με τέτοιες καλές πρακτικές αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά η συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης και η αγαστή συνεργασία με Συλλόγους, Φορείς και Σωματεία του αναπηρικού κινήματος, λειτουργώντας προς όφελος των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους, για μία ισότιμη κοινωνία.

Η Κυβέρνηση, με συνεργασία και συνέπεια, επιδιώκει να δίνει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της μετακίνησης των παραπληγικών συμπολιτών μας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην καθημερινή μετακίνηση των ΑμεΑ.

Το αίτημα του Συλλόγου είχε γίνει δεκτό από τον κ. Σταϊκούρα, κατά τη θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών, ενώ καθοριστικό ρόλο για την ευόδωση της προσπάθειας διαδραμάτισαν ο Γραμματέας για τα Άτομα με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Λολίτσας και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κα. Έλσα Καραγεώργου.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV