Newsroom

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας,  απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση ,του Βουλευτή Άρτης της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιου Στύλιου, στη Βουλή, για το νέο δίκτυο ύδρευσης στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας

Αναλυτικά, ο Υπουργός ανέφερε το εξής:

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 141,7 εκατ. ευρώ, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή.

Και αυτό γιατί το υφιστάμενο δίκτυο μεταφοράς πόσιμου νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου αδυνατεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Κυρίως κατά τις περιόδους αιχμής (θέρος), διαπιστώνονται προβλήματα διαρροών λόγω διάβρωσης και παρατηρείται μη ορθολογική διανομή του διαθέσιμου νερού στους οικισμούς.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού 104 χιλιομέτρων, από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα.

Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εγκρίθηκε η ένταξη και η δέσμευση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2024.

Έχει εγκριθεί η κατακύρωσή του και έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Έγινε Συνεδρίαση, όπως γνωρίζετε, στις 20 Ιουνίου 2024, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για ενημέρωση επί του έργου.

Κοινοποιήθηκε, στον Ανάδοχο, η Απόφαση κατακύρωσης, καθώς και η πρόσκληση για υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση θα υπογραφεί μεθαύριο, Παρασκευή, στη Λευκάδα.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων 36 μήνες είναι για κατασκευαστικές εργασίες και 4 μήνες είναι η δοκιμαστική λειτουργία.

Μετά τη βεβαίωση περαίωσης, τη λήξη, δηλαδή, της δοκιμαστικής περιόδου, ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV