Κατερίνα
Παναγέα

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο κτιριακό έργο στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Κατασκευή – Επέκταση – Αναβάθμιση των Υποδομών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στην Κρήτη». Ανάδοχος του έργου είναι η ΓΑΜΑ ΣΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. «ΓΑΜΑ ΣΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.» και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2024.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. είναι η Διενεργούσα Αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του δικαιούχου «Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της Αναθέτουσας Αρχής στο όνομα και για λογαριασμό της μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 730 ημέρες (24 μήνες) από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 8,06 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,5 εκατ. ευρώ), ενώ η αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν ανέρχεται στα 5,77 εκατ. ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη νέων υποδομών, που θα συνεισφέρουν στη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και πειραμάτων στα πεδία μελέτης και προστασίας της υδρόσφαιρας, των οργανισμών της, των ακτών και του βυθού της θάλασσας.

Το έργο θα εκτελεστεί στην Κρήτη σε οικόπεδο περίπου 58 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, στο 15ο χιλ. ανατολικά από την πόλη του Ηρακλείου και περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή νέου κτηρίου γραφείων – εργαστηρίων, υπέργειου εμβαδού 1.793m2 και υπόγειου εμβαδού 1.448 τ.μ.,
  • την κατασκευή νέου κτηρίου για τα υποβρύχια οχήματα (ROV) 723.86 τ.μ. και
  • την κατασκευή νέου κτηρίου αντλιοστασίου 109.60 τ.μ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV