Connect with us

Αφιερώματα

76 κορυφαίοι ομιλητές, σε 16 συνεδρίες, στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

ITC 2022

Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1η Ιουνίου το 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

Συνολικά, τις 3 ημέρες του Συνεδρίου (www.itc2022.gr), θα διεξαχθούν 16 συνεδρίες, με τη συμμετοχή 76 κορυφαίων ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, o υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο υφυπουργός Μεταφορών Παπαδόπουλος.

Σήμερα, το Συνέδριο πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ενώ την Τρίτη 31 Μαΐου και την Τετάρτη 1η Ιουνίου μεταφέρεται στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet), με φυσική παρουσία ομιλητών, εκθετών και συνέδρων.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ολοκληρώθηκαν, οπότε όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο μπορούν να κάνουν απευθείας την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή τους στη Γραμματεία του Συνεδρίου.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου: 4 διαδικτυακά πάνελ

Όπως προαναφέρθηκε, το Συνέδριο ξεκινά σήμερα στις 10.00 με το πάνελ «Πως αλλάζουν τις κατασκευές οι καινοτόμες προτάσεις» και με ομιλητές τους: Γιώργο Συριανό, Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ, Γιώργο Βλάχο, Πρόεδρος ΣΑΤΕ και Μαρία Τσιομπάνου, Πρόεδρος ΠΕΣΕΔΕ.

Ακολουθεί στις 11.00 το πάνελ Ηλεκτροκίνηση και Υδρογόνο: Το μέλλον στις μεταφορές;», με ομιλητές τους: Παναγιώτη Παπαντωνίου, Πρόεδρος ΣΕΣ, Δημήτρη Πάτσιο, Γενικός Διευθυντής ΣΕΑΑ και Ευάγγελο Καρφόπουλο, Ερευνητή ISENSE Group, EΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ.

Αντίστοιχα, στις 12.00 διεξάγεται το πάνελ «Το ΒΙΜ και η ψηφιοποίηση αλλάζουν τον τρόπο που κατασκευάζουμε και λειτουργούμε» με ομιλητές τους: Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος ΣΕΓΜ, Σέργιο Λαμπρόπουλο, Πρόεδρος ΕΣΒΥΚ και Γιάννη Νασούλη, Διευθυντή Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων και Διοδίων IBI Group.

Το τελευταίο διαδικτυακό πάνελ ξεκινά στις 13.00, με θέμα «Οι τρέχουσες προκλήσεις στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics», με ομιλητές τους Ηρώ Δουμάνη, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics IRU, Διευθύντρια ΟΦΑΕ, Διονύση Γρηγορόπουλο, Πρόεδρος ΕΕΒΨ&L, Διευθύνων Σύμβουλος Logistics Way και Δημήτρη Κιούση, Πρόεδρος ΠΕΕΔ, Διευθύνων Σύμβουλος KIOUSSIS TRANSYS.

Η παρακολούθηση των 4 διαδικτυακών συνεδριών γίνεται μέσα από τα κανάλια των ypodomes.com (https://youtu.be/-Mf7WHduJMs) και metaforespress.gr (https://youtu.be/DyPVv9eWUbc) στο youtube.

Η ημέρα των Υποδομών (Τρίτη 31 Μαΐου)

Η 2η ημέρα του Συνεδρίου (Τρίτη 31 Μαΐου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και το επίσημο βίντεο του συνεδρίου.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η «Τράπεζα των Κατασκευών», με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του τομεάρχη ΥΠΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη (ΤΕΡΝΑ), Χρήστο Παναγιωτόπουλο (ΑΚΤΩΡ), Κωνσταντίνο Μιτζάλη (AVAX), Πέτρο Σουρέτη (INTRAKAT), Παναγιώτης Γαρδελίνο (MYTILINEOS).
Θα ακολουθήσει η συνεδρία για τη νέα γενιά μεγάλων έργων με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και μια πλειάδα καταξιωμένων εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών: Μανώλης Σιγάλας (Hill International), Νίκος Κουρέτας (Αττικό Μετρό), Χρήστος Βίνης (ΕΡΓΟΣΕ), Pierre Santoni (Parsons) και Δημήτρης Χανής (ΗΡΑΚΛΗΣ).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρία για τις μεγάλες επενδύσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκου Μαντζούφα, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Βλάσης Σφυρόερας («Σαμαράς & Συνεργάτες), Costanzo Graffi (AECOM), Παναγιώτης Σταμπουλίδης, (ΤΑΙΠΕΔ).

Θα ακολουθήσει η βράβευση για το «ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021» που φέτος απέσπασε η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής IPP-II στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία, της εταιρείας MYTILINEOS. Το βραβείο θα το παραδώσει η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου στην Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing MYTILINEOS.

Τη σκυτάλη θα λάβει το πάνελ για τα ενεργειακά έργα με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου και τους Χρήστο Νιχωρλή (TUV AUSTRIA Hellas), Κώστα Ξιφαρά (ΔΕΠΑ), Maria Rita Galli (ΔΕΣΦΑ), Δημήτρη Σαραντόπουλο (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ).

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έχει η συνεδρία για τις Αναπλάσεις Μεγάλης Κλίμακας, με την συμμετοχή των: Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών & Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Δήμου Αθηναίων, Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing MYTILINEOS, Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Chief Investment Officer of LAMDA Development, Χρόνης Ακριτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ ΑΕ και Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Στη συνέχεια ακολουθεί το πάνελ «Πως εξελίσσονται οι υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη» με τους Αναστάσιος Τόσιος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ και Γρηγόρης Πενέλης, Αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ και η ημέρα των Υποδομών ολοκληρώνεται με το πάνελ «Υποδομές υψηλών ταχυτήτων – Ακολουθεί η Ελλάδα τα διεθνή βήματα;» με τους Αλέξανδρο Πατεράκη, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ και Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, Technical Chief Operations Officer NOVA – WIND.

Η ημέρα των Μεταφορών (Τετάρτη 1η Ιουνίου)

Η ημέρα των Μεταφορών (Τετάρτη 1η Ιουνίου) θα ξεκινήσει με την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η συνεδρία που αφορά τη μετατροπή της Ελλάδας σε μεταφορικό κόμβο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, του Προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ριχάρδου Λαμπίρη, του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Dario Lo Bosco, του Προέδρου της HELLASTRON και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνου Κουτσούκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ελευθέριου Σαμαρά και του Dr. Max Clark, Vice President, Sector Manager PARSONS.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με το βραβείο της «Μεταφορικής Εταιρείας για το 2021», το οποίο θα απονεμηθεί στα ΕΛΤΑ.

Ακολουθεί το πάνελ με τον σιδηρόδρομο και τις συνδέσεις με λιμάνια και εμπορευματικά κέντρα, στο οποίο θα συμμετάσχει η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ο Σπύρος Πατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ, ο Maurizio Capotorto, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Περικλής Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Βασίλης Μαγκλάρας, Διευθύνων Σύμβουλος «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», ο Αντιπρόεδρος της INTRAKAT Δημήτρης Κούτρας και ο Δήμος Σαπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Siemens Mobility Greece.

Τη «σκυτάλη» θα λάβουν fire chats, με θέμα τις “πράσινες μεταφορές” και τη συμμετοχή του Κυριάκου Κοφινά, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης ΔΕΗ, του Κωνσταντίνου Παπαδάκη, Αντιπρόεδρος Ομίλου PAPADAKIS και της Μαρία Τόκτωρ, Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού Grecian Air Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Ακολουθεί το πάνελ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την αστική κινητικότητα, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, o Ιωάννης Γκόλιας Πρόεδρος ΟΑΣΑ, ο Στέφανος Αγιάσογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΥ, ο Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος ΣΤΑΣΥ, ο Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και η Πηνελόπη Χρυσανθακοπούλου Υπεύθυνη Πωλήσεων Ελλάδας της Optibus.

Η ημέρα των Μεταφορών θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρία για τις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics, στην οποία θα συμμετάσχει ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ / Πρόεδρος Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, ο Διονύσης Στεριώτης, Ιδρυτής και Πρόεδρος SEAGULL – WEBOXIT, ο Γεώργιος Ξυνταράκης, Mobility & Leasing Business Unit Manager Kinsen Hellas και ο Μανώλης Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος REDEPLAN.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα