fbpx
Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Πάνω από 740 χιλ. αυτόνομα οχήματα θα εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά το 2023

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της αυτόνομης οδήγησης, αν και η αγορά των αυτοκινούμενων οχημάτων μακράν απέχει από το να αποτελεί μια ώριμη αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2023 αναμένεται ότι περισσότερα από 740.000 οχήματα, με εξοπλισμό που θα μπορούσε να επιτρέψει την αυτόνομη οδήγηση χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη, θα μπουν στην παγκόσμια αγορά από 137.129 το 2018. Να σημειωθεί ότι οι καθαρές προσθήκες αντιπροσωπεύουν την ετήσια αύξηση του αριθμού των οχημάτων, που διαθέτουν υλικό για αυτόνομη οδήγηση και όχι πωλήσεις φυσικών μονάδων.

Σύμφωνα με την Gartner, Inc. το 2019, οι καθαρές προσθήκες αυτοκινούμενων οχημάτων για το τρέχον έτος θα είναι 332.932. Η ανάπτυξη της αγοράς της αυτόνομης οδήγησης θα προέλθει κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, την ευρύτερη περιοχή της Κίνας και τη Δυτική Ευρώπη, καθώς οι χώρες στις περιοχές αυτές θα είναι οι πρώτες, που θα εισάγουν κανονισμούς γύρω από την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης

“Δεν υπάρχουν αυτόνομα οχήματα εκτός του σταδίου έρευνας και ανάπτυξης που κινούνται σήμερα στους δρόμους. Σήμερα υπάρχουν μόνο οχήματα με περιορισμένες αυτόνομες δυνατότητες, όμως εξακολουθούν να βασίζονται στην επίβλεψη ενός ανθρώπου οδηγού. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα οχήματα διαθέτουν υλικό, συμπεριλαμβανομένων κάμερας, ραντάρ, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αισθητήρες lidar, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πλήρη αυτονομία. Με μια ενημέρωση λογισμικού «over-the-air», τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να αρχίσουν να λειτουργούν σε υψηλότερα επίπεδα αυτονομίας, γι’ αυτό τα χαρακτηρίζουμε ως ‘autonomous-ready’”, αναφέρει η Gartner.

Επαγγελματική χρήση

Ενώ η πρόβλεψη για την αγορά της αυτόνομης οδήγησης στα οχήματα για προσωπική χρήση είναι θεαματική, οι καθαρές προσθήκες των αυτόνομων επαγγελματικών οχημάτων παραμένουν χαμηλές σε απόλυτες τιμές. Ο αριθμός των οχημάτων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την αυτόνομη οδήγηση χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη στον τομέα των καταναλωτών αναμένεται να φθάσει το 325.682 το 2020, ενώ ο εμπορικός τομέας θα φτάσει μόλις τα 10.590.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, σήμερα δεν υπάρχουν χώρες με ενεργούς κανονισμούς, που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, γεγονός που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξη και τη χρήση τους. “Οι εταιρείες δεν θα αναπτύξουν αυτόνομα οχήματα μέχρι να είναι σαφές ότι μπορούν να λειτουργούν νόμιμα χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες ευθύνονται για τις ενέργειες του οχήματος κατά την αυτόνομη λειτουργία”, σημειώνουν οι αναλυτές.

Hardware

Οι αναλυτές προβλέπουν, επίσης, ότι μέχρι το 2026, το κόστος των αισθητήρων που απαιτούνται για την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης θα είναι περίπου 25% χαμηλότερο από το 2020. Ακόμη και με μια τέτοια πτώση, αυτές οι συστοιχίες αισθητήρων θα εξακολουθούν να έχουν απαγορευτικά υψηλό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, προηγμένη αυτόνομη λειτουργικότητα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε οχήματα υψηλής ποιότητας.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print

News in English

Light rail growth strong in Europe, UITP says

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τραμ της Αλστομ

Light rail infrastructure and patronage has seen a steady increase since the start of the millennium, according to a report from the International Association of Public Transport (UITP), with 108 new cities around the world opening their first line, including 70 in Europe.

The Light Rail and Tram: The European Outlook statistics brief found that Germany and central Europe make up half of all patronage, with the rest split between southeastern Europe, France, Poland, the Benelux countries (Belgium, The Netherlands and Luxembourg), western Mediterranean, Nordic/Baltic and the British Isles.

Between 2015 and 2018, light rail infrastructure in Europe grew by 3.9% from 8943km to 9296km, with ridership growing 6.9% from 9740 million to 10,422 million passengers between 2015 and 2018. Light rail now carries as many passengers as metros and regional/commuter rail, and 10 times more passengers than air travel in Europe. The average light rail journey in Europe is 3.27km.

The busiest light rail network in Europe is in Budapest, Hungary, with 411 million passengers, while Berlin takes the title of longest light rail network in Europe at 193km. Ridership growth varies from region to region, ranging from 17.5% in the British Isles to 1.5% in Poland.

There are notable differences between network structures across the countries. While the average European line is 7.3km long, they tend to be longer on average in countries with newer systems and a limited number of lines, while older, more complex systems feature lower average line length.

The fleet operating on the 1275 light rail lines in Europe consists of 20,750 trams and LRVs, with 51% of this fleet comprising partial or full low-floor vehicles, ranging from countries with almost 100% such as France, Spain, Ireland, Britain and Norway to those with much lower percentages.

The average annual mileage per vehicle in Europe is 52,000km, ranging between 38,700km and 77,500km. The discrepancy can be partly explained by the fleet age structure. In addition, this value is theoretical and based on the assumption that all vehicles are used equally.

UITP says that with continued pressure to reduce congestion, tackle poor air quality in cities and reduce greenhouse gas emission contributing to climate change, light rail will continue to obtain support of decision-makers and the travelling public in Europe.

However, much attention and resources will go into the maintenance, modernisation and replacement of assets to keep ageing systems attractive and fit for purpose. For this reason, the growth of green-field projects in Europe will continue to slow down.

 

Source: railjournal.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

PwC: Ανάγκη για προσαρμογή των επιχειρήσεων στους Στόχους Βιώσιμης Αναπτυξης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πράσινη Ανάπτυξη Φυτό

Επιτακτική είναι η ανάγκη για περαιτέρω δέσμευση του επιχειρηματικού κόσμου για ουσιαστική συνεισφορά στις προσπάθειες των κρατών για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG). δεδομένου ότι απομένουν μόλις δέκα χρόνια από τη λήξη της προθεσμίας. Το συγκεκριμένο απορρέει από την ετήσια ανάλυση της PwC, περισσότερων από 1.000 εκθέσεων που έχουν δημοσιευθεί από εισηγμένες επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η αξιολόγηση των δημόσιων εκθέσεων αναφορικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της PwC, περιλαμβάνει εκτίμηση σχετικά με το επίπεδο της ενσωμάτωσης των στόχων στην ηγεσία, την επιχειρηματική στρατηγική και την διαχείριση, ως δείκτες κρίσιμης συνεισφοράς των επιχειρήσεων στην επίτευξη των δεσμεύσεων των κυβερνήσεων.

Περίπου τρία τέταρτα (72%) των επιχειρήσεων που μελετήθηκαν, αναφέρουν τους στόχους στις δημόσιες εκθέσεις τους, ενώ λίγο περισσότερες από τις μισές τους συμπεριλαμβάνουν και στην ετήσια έκθεσή τους. Μόλις 1% του γενικού δείγματος παρουσιάζουν την πρόοδό τους με ποσοτικούς δείκτες.

Έχουν περάσει, τέσσερα χρόνια από την ομόφωνη επικύρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, καθιερώνοντας τους ως ένα καθολικό πλαίσιο για πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης και λειτουργίας. Ενώ οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν την τελική ευθύνη για την επίτευξη των στόχων, η ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας.

Παρά την υψηλή ευαισθητοποίηση, η πρόοδος στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης θα μπορούσε να υπονομευθεί από την έλλειψη στόχων, αξιολόγησης αυτών και συνολικά ενσωμάτωσης στην επιχειρηματική στρατηγική. Η πρόοδος που καταγράφεται για την επίτευξη των αποτελεσμάτων βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το γεγονός ότι οι στόχοι παρέχουν μια κοινή γλώσσα και κοινό πλαίσιο για τη δημιουργία μιας πιο ξεκάθαρης εικόνας των ζητημάτων, της προόδου και του επιπέδου όπου χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Μόλις 1% των εταιρειών που αναλύθηκαν μετρούν την απόδοσή τους με βάση τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μεταξύ των εταιρειών που αναλύθηκαν:

– Ένας στους πέντε επικεφαλής εντάσσουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στους στόχους τους για το επόμενο έτος

– Μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το 59% τους συμπεριλαμβάνουν ως μέρος της έκθεσής τους για τη βιωσιμότητα, ενώ μόλις λίγο πάνω από τις μισές (51%) τους συμπεριέλαβαν στην ετήσια έκθεσή τους

– Ποσοστό 14% ανέφεραν συγκεκριμένους στόχους: μεταξύ αυτών, το 39% προσδιορίζει τους στόχους ποιοτικά ενώ το 20% ποσοτικά

– Μόλις το 34% από τις εταιρείες που ανέφεραν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (25% του συνόλου των εταιρειών που αναλύθηκαν), τους συμπεριλαμβάνουν στην επιχειρηματική τους στρατηγική

– Η πλειοψηφία των εταιρειών επικεντρώνονται στον στόχο Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη, αλλά στόχοι που αφορούν φυσικούς πόρους ή wellbeing, εμφανίζονται σε μικρότερο βαθμό

Σύμφωνα με την Louise Scott, παγκόσμια επικεφαλής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της PwC:

«Οι εταιρείες αρχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στους στόχους που θεωρούν ότι συνδέονται περισσότερο με τις δραστηριότητες τους. Ωστόσο, λίγες είναι οι ενδείξεις για τη συντονισμένη προσέγγιση των στόχων αυτών.

Οι στόχοι για το νερό, τη γη και την ενέργεια κρύβουν στρατηγικές ευκαιρίες αλλά και κινδύνους σχεδόν για κάθε τομέα, ωστόσο δεν λαμβάνονται υπόψη ευρέως ως βασικές παράμετροι για τις μελλοντικές επιχειρηματικές στρατηγικές και επενδύσεις».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Το PowerUp! Challenge είναι εδώ και ωθεί τις καινοτόμες εταιρείες στο επόμενο επίπεδο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

InnoEnergy Λογότυπο

Η InnoEnergy είναι συν-δημιουργός, «έξυπνος» επενδυτής και βιομηχανικός καταλύτης για επιχειρηματίες που αποσκοπούν σε παγκόσμιο αντίκτυπο και έναν βιώσιμο κόσμο. Οι εταιρείες που επιτυγχάνουν να ενταχθούν στο δίκτυο της InnoEnergy θα λάβουν: βελτίωση του προϊόντος τους, ανάπτυξη και πιλοτικά προϊόντα, στρατηγικές εμπορευματοποίησης, εισαγωγή στη διεθνή αγορά και επέκταση και περαιτέρω χρηματοδότηση ευκαιριών από ένα αξιόπιστο δίκτυο επιχειρηματικών κεφαλαίων και δημόσιων οργανισμών.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των «έξυπνων» επενδύσεων της InnoEnergy είναι η Northvolt, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη, με τρέχουσα αποτίμηση 1,6 δισ. ευρώ. Στις αρχές του 2016, πριν από την ίδρυση της εταιρείας, οι πρώην αντιπρόεδροι της Tesla, Peter Carlsson και Paolo Cerruti, απευθύνθηκαν στην InnoEnergy για υποστήριξη.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών στην Ασία, η Northvolt, είναι προσανατολισμένη στην τεχνολογική αριστεία που τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια. Πρόσφατα, η Northvolt συγκέντρωσε 350 εκατ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατασκευάζει σήμερα τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Northvolt Ett στη Skellefteá, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και το Northvolt Zwei, στην Κάτω Σαξονία.

Το InnoEnergy PowerUp! Challenge είναι μια ευκαιρία για οργανισμούς από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να γίνουν ο επόμενος «μονόκερος» στο χαρτοφυλάκιο της InnoEnergy. Η πρόκληση είναι ανοιχτή σε επιχειρηματίες σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του προϊόντος τους. Δεν έχει σημασία αν έχετε μόνο μια ιδέα ή ψάχνετε για τον επόμενο πελάτη ή για επέκταση της αγοράς σας. Οι θεματικοί άξονες της Πρόσκλησης είναι η ενέργεια, η κινητικότητα, το cleanteach, οι «έξυπνες» πόλεις, αλλά είναι και ανοιχτή για όλες τις ιδέες εκτός του παραπάνω πλαισίου.

Αποκλειστικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η InnoEnergy διεξάγει έναν διαγωνισμό με οικονομικά βραβεία που αγγίζουν τις € 65.000 και τον τίτλο της Startup της Χρονιάς. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στα Business Bootcamps© με έμφαση στην ουσιαστική υποστήριξη από ειδικούς προγραμμάτων με θεματικές όπως ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, οι δεξιότητες παρουσίασης ή η προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Σχετικά με την ΕΙΤ InnoEnergy

Η EIT InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη. Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

– Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.

– Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.

– Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιρειών που επεκτείνουν το ευρωπαϊκό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.

Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμίας, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας που εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και την Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά.

Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.

*Λεπτομερείς όροι συμμετοχής, έντυπο αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση: https://powerup.innoenergy.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα