Connect with us

Επικαιρότητα

7 μεγάλα έργα προχωρούν μέχρι το τέλος του 2011!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα που έρχονται μέχρι το τέλος του έτους κλείνοντας μία χρονιά η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως η δυσκολότερη μετά από 37 χρόνια μεταπολίτευσης είναι σημαντικά.

Μέσα στον ορυμαγδό των δηλώσεων περί χρεοκοπίας ή όχι υπάρχει η ελπίδα πως η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τα αναπτυξιακά έργα θα τονώσουν την οικονομία και την απασχόληση που έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα.

Από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι τα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα δεν θα καρποφορήσουν και πως θα έχουμε μετατροπές στην ημερομηνία τους. Το σημαντικότερο από όλα τα έργα μέχρι το τέλος του 2011 είναι το Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο.

ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μετά από 5 συνεχόμενες αναβολές στην ημερομηνία του διαγωνισμού και με τους ενδιαφερόμενους να πιέζουν για μικρότερο κατασκευαστικό τμήμα, το έργο για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου θα δημοπρατηθεί στις 18 Οκτωβρίου. Μεγάλα σχήματα από την Ευρώπη αναμένεται να κατέβουν κυρίως σε συμμαχία με τις γνωστές μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Προϋπολογισμός περίπου 800.000.000 ευρώ.

ΕΡΓΑ Γ` ΦΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΤΡΑ
Ένα έργο που δημοπρατείται με 2 χρόνια καθυστέρηση. Είναι η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για ένα πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο λιμάνι που αναβαθμίζει όλη την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η Πάτρα βλέπει την Ηγουμενίτσα να κάνει σημαντικά βήματα και τα δικά της να τρεκλίζουν. Ημέρα δημοπράτησης 18 Οκτωβρίου 2011.

ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ
Ένα έργο που έχει μείνει ημιτελές καθώς η προηγούμενη εργολαβία μας άφησε ..καιρούς. Θα ολοκληρωθούν τα έργα και η σύνδεση με το νέο λιμάνι της Πάτρας. Σημαντικό τοπικό έργο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις. Πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 25 Οκτωβρίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Α` ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα έργο -βιτρίνα που μαζί με πολλά άλλα θα βοηθήσουν τη πόλη του Θερμαϊκού να πάρει την θέση που της αξίζει. Θα είναι η πρώτη μαρίνα στο Δήμο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και το downtown της πόλης. Θα δημοπρατηθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Α` ΦΑΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ
Το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο της Δυτικής Αττικής επιτέλους ξεκινά. Θα περιλαμβάνει ένα μήκος περίπου 12χλμ και θα αναβαθμίσει τις γύρω περιοχές. Ο προϋπολογισμός του είναι 80.000.000 και θα δημοπρατηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2011.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Ένα τεράστιας σημασίας συγκοινωνιακόπεριβαλλοντικό και πολιτιστικό έργο για τη Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 515.000.000 ευρώ. Η ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι ασαφής αλλά θα γίνει κάπου στα τέλη του έτους. 5 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής και 5 σταθμοί θα αλλάξουν την εικόνα της ΝότιοΑνατολικής Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς που μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει ολοκληρωθεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ
Αν νομίζετε ότι είναι ασήμαντο έργο γελιέστε καθώς ο προϋπολογισμός του είναι 29.000.000 και θα δημοπρατηθεί μέσα στον Νοέμβριο. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της προηγούμενης ημιτελής εργολαβίας και η ύδρευση σχεδόν του συνόλου του Νομού Φλώρινας.

Μέχρι το τέλος του έτους είναι βέβαιο ότι θα προστεθούν και άλλα σημαντικά έργα ενώ πολλά από αυτά μπορεί να έχουν αποκτήσει ανάδοχο και να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2012. Μερικά από τα έργα που περιμένουμε είναι έργασκούπες σε οδικά έργα όπως κάθετους της Εγνατίας Οδού και πιθανότατα στο σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός.

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα