Connect with us

Επικαιρότητα

61 νέα έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής το 1ο εξάμηνο του 2012

Δημοσιεύθηκε

στις

O συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 257,4 εκ. ευρώ

Τις πράξεις ένταξης 61 νέων έργων στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 257,4 εκ. €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για το πρώτο 6μηνο του 2012.

Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών αλλά και ωφέλιμα για τους πολίτες, που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, σχολική στέγη, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα. (Επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας με τίτλο ‘Ενταγμένα Έργα ΠΕΠ Αττικής από 01.01.2012’).

Ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας για την Αττική αποτελούν οι εντάξεις των έργων:
•    «Επιχορήγηση του ΟΛΠ Α.Ε. για την κατασκευή νέου Κρηπιδότοιχου περιοχής Αγ. Νικολάου κεντρικού Λιμένος Πειραιώς και για τη διαπλάτυνση Κρηπιδότοιχου λιμένος Αλών», συνολικού προϋπολογισμού 6.888.765,13 €
•    «Βελτίωση Επαρχιακής οδού Δρυόπης – Γαλατά», συνολικού προϋπολογισμού 34.100.000,00 €
•    «Βελτίωση Οδικού τμήματος κόμβος Ιππικού  Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος» , συνολικού προϋπολογισμού 18.895.463,00 €
•    «Διάνοιξη Λεωφόρου Θηβών από Θηβών από Οδό Αγίου Νικολάου έως Λεωφόρο Φυλής» συνολικού προϋπολογισμού 8.045.620 €
•    «Δίκτυο Αποχέτευσης Ομβρίων στις περιοχές Αγίας Άννας – Γεροβουνού του Δήμου Αχαρνών» , συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 €
•    «Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Δ. Αμαρουσίου», συνολικού προϋπολογισμού 7.195.500,00 €

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα (1-1-2012 ως 31-6-12), υπεγράφησαν νέες συμβάσεις που αφορούν σε ενταγμένα έργα του ΠΕΠ Αττικής, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 108,5  Εκατομμυρίων Ευρώ.

Για το μήνα Ιούνιο του 2012 η Περιφέρεια  Αττικής, προχώρησε, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), στην καταχώρηση πληρωμών ύψους 10.290.593 Ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.(Επισυνάπτονται δυο σχετικοί πίνακες: «Δαπάνες Ιούνιος 1 & 2»).

Oι πληρωμές αφορούν σε ώριμα έργα, μεταξύ των οποίων είναι έργα ύδρευσης, έργα πρασίνου, βελτιώσεις των οδικών υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα, σχολική στέγη, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλα έργα κοινωνικής ανάπτυξης.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου του 2012, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες 57,7 Εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2011, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες συνολικού ποσού 124,5 Εκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 10,4 Εκατομμύρια Ευρώ το μήνα.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής δεκατριών (13) νέων έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 66.566.053 Εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους δικούς της πόρους που έχει εξοικονομήσει από την πιστή τήρηση των αρχών της χρηστής διαχείρισης, για το μήνα Ιούνιο πραγματοποίησε από τον Προϋπολογισμό των Έργων της, συνολικές πληρωμές ύψους 846.564,90 ευρώ (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας: Έργα Περιφέρειας Αττικής – Ιούνιος).

Πρόκειται για έργα κοινωνικού χαρακτήρα, αναπλάσεις και δημιουργία χώρων πρασίνου, αντιπλημμυρικά έργα και έργα προστασίας του περιβάλλοντος, έργα σχολικής στέγης, έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου κλπ. και αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Συνολικά, για το 1ο εξάμηνο  του 2012, η Περιφέρεια Αττικής, έχει πραγματοποιήσει από δικούς της πόρους πληρωμές ύψους 7.452.444,69 ευρώ για την υλοποίηση των παραπάνω έργων (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας: Έργα Περιφέρειας Αττικής – Ιανουάριος / Ιούνιος).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Προχωράμε με σταθερούς ρυθμούς την προσπάθεια για την επιτάχυνση του ρυθμού απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλιών του ΕΣΠΑ , με στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Στα πλάνα μας μπαίνουν μικρά και μεγάλα έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής, στην ενίσχυση του τουρισμού και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Η κοινή λογική επιβάλλει – ειδικά σε καιρούς οικονομικής ύφεσης – την αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, έτσι ώστε  να υπάρξουν βήματα ανάπτυξης και προόδου με τελικό αποδέκτη τον πολίτη.

Το ΕΣΠΑ βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μία μέρα αδράνειας. Τα πολλά και άλυτα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καθώς και την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος, τα έχω επισημάνει πολλές φορές. Η συνδρομή της Κεντρικής Διοίκησης κρίνεται απαραίτητη, τόσο για να μας επιλύει γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν, κυρίως όμως, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, να μην μας δημιουργεί η ίδια, επιπρόσθετα εμπόδια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων μας. Μόνο αν τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της ύφεσης και της ανεργίας».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στην Αθήνα και σε όλη την Αττική πατώντας εδώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα