Connect with us

Έργα πόλης

30 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ οριστικά αποφάσισε την ριζική αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της, μετά και την προώθηση του έργου ανακατασκευής του κόμβου «Κ16» της Λαχαναγοράς, αποκλείοντας τις σκέψεις για μετεγκατάσταση, που υποστήριζε ο Σύνδεσμος Εμπόρων ΚΑΘ.

Έτσι, πλέον προωθεί τις διαδικασίες για την υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που αρχικά υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε συζητήσει την πραγματοποίηση της επένδυσης με την ηγεσία του ΥΠΑΑΝ, προκειμένου το έργο, να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ/Εμπόριο. Θα προκηρύξουμε άμεσα διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκπόνηση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οικονομικο-τεχνικής μελέτης, καθώς δεν επαρκεί για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η προμελέτη που έχουμε και η οποία δίνει το γενικό περίγραμμα και τους άξονες δράσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Αγοράς»,τόνισε στη Voria.gr ο δ/νων σύμβουλος της ΚΑΘ Παναγιώτης Κακαφίκας.

Επιδίωξη της διοίκησης της ΚΑΘ είναι το project να χρηματοδοτηθεί σαν δημόσιο έργο. Σημειώνεται ότι η ΚΑΘ είναι μονομετοχική ΔΕΚΟ που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κακαφίκας, δεν αποκλείεται η συμμετοχή στο χρηματοδοτικό σχήμα και των υγιών χονδρεμπορικών επιχειρήσεων από αυτές που λειτουργούν στην Αγορά και οι οποίες υπολογίζεται ότι είναι 150 από τις 220 που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΚΑΘ.

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης χρειάζεται ένα συνολικό λίφτινγκ γιατί από τότε που πρωτολειτούργησε το 1978, τα δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας έχουν αλλάξει ριζικά και οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τουςκαταστήματα, η/μ εξοπλισμός, χώροι πρόσβασης και εξυπηρέτησης των μεταφορικών μέσων, συστήματα διαχείρισης υλικών, υπηρεσίες κ.αλ.- πρέπει να προσαρμοσθούν στις ανάγκες του σήμερα.

Ανισόπεδρος ο κόμβος Κ16

Σημαντικά αναμένεται να διευκολύνει τις μεταφορές εμπορευμάτων προς και από την ΚΑΘ, όπως γενικότερα την κυκλοφορία των οχημάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη, η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου , του «Κ16», στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ, έχει δημοπρατηθεί και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η J&P Αβαξ. Με την εκτέλεση του έργου, ο ισόπεδος σήμερα κόμβος, θα γίνει ανισόπεδος, με την κατασκευή γεφυρών.

Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες και τις χονδρεμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ΚΑΘ, αν και ο κλάδος (νωπά φρούτα και λαχανικά) έχει επιδείξει μεγαλύτερες αντοχές από άλλους. Όπως είπε ο κ. Κακαφίκας, από το 2009 και μετά καταγράφεται μία ετήσια μείωση της τάξης του 10% στους τζίρους των επιχειρήσεων, αν και η κρίση δεν είναι αυτή που ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 31 έμποροι για τους οποίους έχουν κινηθεί διαδικασίες έξωσης.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν και παραμένει το παρεμπόριο νωπών, το οποίο ανθεί εκτός της ΚΑΘ, ενώ κρούσματα παρατηρούν και εντός της Αγοράς.

«Μεγάλη πληγή είναι οι αγορές προϊόντων, απευθείας από το χωράφι, που κάνουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι, οι οποίοι βρίσκουν τρόπους, χωρίς κώλυμα, να βγάζουν τα προϊόντα από τη χώρα», τόνισε ο κ. Κακαφίκας.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της ΚΑΘ, η εταιρεία ήταν και παραμένει κερδοφόρα, παρά το γεγονός της μικρής μείωσης στον κύκλο εργασιών που οφείλεται στη μείωση των εισαγωγών. Η εταιρεία, που έχει αποθεματικά 7 εκατ.ευρώ, το 2010 είχε κύκλο εργασιών περί τα 4,3 εκατ.ευρώ και κέρδη 650.000 ευρώ. Το 2011, θα κλείσει με μικρή μείωση στο τζίρο αλλά κέρδη αυξημένα, στις 800.000 ευρώ περίπου, αύξηση που επιτυγχάνεται με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

voria.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα