Connect with us

Επικαιρότητα

2010 Α`: Παραδόσεις έργων μέχρι το 2016

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η καθιερωμένη 6μηνιαία ανάρτηση με τη λίστα των έργων για τα επόμενα 6 χρόνια είναι εδώ. Πλέον σε αυτή την ανάρτηση προστίθεται και το έτος 2016. Αυτή η ανάρτηση είναι η πέμπτη στη σειρά για τις αναμενόμενες παραδόσεις έργων στη χώρα μας. Η ρευστότητα στα έργα υποδομής στη χώρα μας είναι πάντα παρούσα και τα έργα μοιάζουν με ..λάστιχο.
Σημειώνω πως τα έργα που περιμέναμε το 2009 και έχουν μπει στο φετινό έτος είναι σχεδόν όλα προς άμεση παράδοση. Το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους μας επιφυλάσσουν παραδόσεις έργων σημαντικών.
Από την άλλη βλέπουμε ότι τα έργα ΟΣΕ και Μετρό να μετατίθενται συνεχώς χρονικά. Επίσης νέα έργα έρχονται στη λίστα και προσδιορίζονται για ολοκλήρωση το 2014 και το 2015 και το 2016.
Η λίστα δημοσιεύεται βάσει επίσημων ανακοινώσεων από τους αρμόδιους φορείς και από -όσο γίνεται- πιο έγκυρα δημοσιεύματα. Επίσης «σύμβουλος» σε αυτή τη λίστα είναι και τα αντίστοιχα site από Υπουργεία και των εταιρειών λειτουργίας των έργων.
Στη λίστα περιλαμβάνονται και έργα που δεν έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται προκειμένου μελλοντικά να μπορούμε να δούμε κατά πόσο μπορούν να είναι συγκεκριμένοι στις εκτιμήσεις τους και κατά πόσο τελικά μπορεί να καθυστερήσει ένα δημόσιο έργο.
Τέλος σε όσα δεν μπόρεσα να βρω οτιδήποτε που να παραπέμπει σε σοβαρή πληροφορία είναι τα λεγόμενα «ορφανά» έργα με αδιευκρίνιστες ημερομηνίες δημοπράτησης και παράδοσης.
Στην λίστα δεν μπαίνουν τα έργα του Τραμ σε α) Κερατσίνι και Πέραμα καθώς αναφέρονται σε χρόνους μετά το 2015, σε β)Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο που είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και σε γ)Καβάλα και Καλαμάτα που δεν γνωρίζουμε αν θα προχωρήσουν σε δημοπρατήσεις. Ελπίζω όμως σε επόμενες λίστες να προστεθούν αν όχι όλες αλλά οι περισσότερες από αυτές τις πόλεις..

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2010
2010. Τον Μάρτιο θα λειτουργήσει ο σταθμός Χολαργός και τον Μάιο ο σταθμός Χαϊδάρι της Γραμμής 3. Τον Ιούνιο η επέκταση για Ανθούπολη και μέχρι το τέλος τους έτους η Γραμμή 2 της Αττικό Μετρό θα εγκαινιάσει μια μεγάλη επέκταση από τον ¶γιο Δημήτριο έως το Ελληνικό με 4 Νέους Σταθμούς κ 5,5χλμ γραμμής. Μέσα στο έτος θα παραδοθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού Παράκαμψη ¶ρτας.
Τα τελευταία τμήματα του Μαλλιακού θα ολοκληρωθούν (Στυλίδα-Ράχες και Παράκαμψη Λαμίας). Τον Δεκέμβριο θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος ¶ξονας της Εγνατίας Κομοτηνή- Σύνορα. Το χειμώνα αναμένεται να λειτουργήσει ο Σταθμός Μετρό της Γραμμής 3 Αγία Παρασκευή. Η Πάτρα εντος του έτους θα γιορτάσει τα εγκαίνια 3 μεγάλων έργων της (Διακονιάρης, Παραγλαύκιες αρτηρίες, Φράγμα Πείρου ?Παραπείρου). Θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος ¶ξονας της Εγνατίας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας. Τέλος αναμένεται να λειτουργήσει και η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα ΣΚΑ-Κιάτο. Περιμένουμε την παράδοση του αριστερού ημιαδιαδρόμου στο τμήμα Αθήνα- 3 γέφυρες. Εντός του α εξαμήνου θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολη – Αθήναιο και Αθήναιο- Λεύκτρο της Ανατολικής Οδού.
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ- ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΤΑΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ ? ΤΜΗΜΑ ΣΤΥΛΙΔΑ ? ΡΑΧΕΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΕΣ- ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 5,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2.ΑΛΙΜΟ, 3.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, 4.ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΑΤΡΑΣ (ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΣ, ΠΑΡΑΓΛΑΥΚΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ, ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ)(ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ? ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ? ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,2. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ? ΓΡΑΜΜΗ 3 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 1.ΧΑΙΔΑΡΙ
-ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ ? ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ -ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ 1.ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 2. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗ- ΑΘΗΝΑΙΟ-ΛΕΥΚΤΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2011
Τη χρονιά του 2011 συνεχίζονται τα έργα κυρίως εκτός Αθηνών. Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο Μακεδονία. Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου με τα τμήματα Λεύκτρο ?Παραδείσια και Λευκτρο-Σπάρτη. Εντός του καλοκαιριού θα παραδοθεί η επέκταση του Προαστιακού Κιάτο ?Ξυλόκαστρο και τον Αύγουστο παραδίδεται το τμήμα της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου Παραδείσια-Καλαμάτα . Το Φθινόπωρο θα εγκαινιαστεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού Αντίρριο (μετά τη σήραγγα Παλιοβούνας) ? Παράκαμψη Αγρινίου. Θα παραδοθεί και ο δεξιός ημιδιάδρομος της διαδρομής ΟΣΕ 3 Γέφυρες-ΣΚΑ. Προστίθενται οι σταθμοί του ΗΣΑΠ ΙΛΙΣΟΣ και ΨΑΛΙΔΙ. Εγκαινιάζεται επιτέλους το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΤΣΑΚΩΝΑ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ? ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΙΑΤΟ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΔΕΞΙΟΣ ΗΜΙΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΟΣΕ 3 ΓΕΦΥΡΕΣ-ΣΚΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΣΤΑΘΜΟΙ ΗΣΑΠ ΙΛΙΣΟΣ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΑΡΞΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2012
Το 2012 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά καθώς θα ολοκληρώνονται μεγάλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων. Τον Ιούνιο θα παραδοθεί το τμήμα της Ολύμπιας Οδού Κιάτο ?Πάτρα ?Πύργος. Εντός του 2012 αναμένεται το Τμήμα της Κεντρικής Οδού Εγνατία-Τρίκαλα. Το φθινόπωρο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ολοκληρωθούν τα έργα στα Τέμπη με διπλές σήραγγες και γέφυρες και θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη σήραγγα στην Ελλάδα με μήκος 6,5χλμ. Τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο υπόγειο τμήμα Ν. Φάληρο ?Πειραιά του Ηλεκτρικού με το Σταθμό Καμίνια ενώ η πρώτη μεγάλη επέκταση της Αττικό Τραμ θα είναι γεγονός με τη διαδρομή Νέο Φάληρο ? Πειραιάς. Η Υπογειοποίηση και ο σταθμός ΟΣΕ Αθήνας θα είναι έτοιμη στα τέλη του έτους. Φέτος ολοκληρώνεται και η Ανατολική Οδός με το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη
-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΙΝΙΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ ? ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΕΩΣ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ -ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟ-ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ- (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΜΠΩΝ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (;)
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2013
Μια χρονιά που ανήκει κυρίως στην περιφέρεια. Τον Οκτώβριο μήνα παραδίδεται, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Οδού (Λαμία ? Εγνατία). Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμος και ο άξονας ¶κτιο- Αμβρακία. Επίσης ολοκληρώνεται και η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο ?Ροδοδάφνη και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος ¶ξονας της Εγνατίας Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή.
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΟΣΕ Ν.Δ.Σ.Γ ΚΙΑΤΟ- ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ) (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ- ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2014
Συνεχίζονται οι παραδόσεις τμημάτων των Αυτοκινητοδρόμων. Μέσα στο Καλοκαίρι αναμένεται και η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Εντός του έτους αναμένεται η πλήρης κυκλοφορία της Ολύμπιας Οδού. Το Τραμ επεκτείνεται ακόμα περισσότερο σε Χατζηκυριάκειο και Φρεατύδα και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος ¶ξονας της Εγνατίας Αρδάνιο- Ορμένιο- Σύνορα. Φέτος θα παραδοθεί το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη : το Μετρό με 13 Σταθμούς. Επίσης ο Προαστιακός θα εγκαινιάσει την επέκταση από το Σταθμό Κορωπί έως το Λαύριο.
-ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕ 13 ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ- ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΊΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΚ. 2012)
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΡΤΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ).
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.(ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
-ΤΡΑΜ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΥΔΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΟΡΜΕΝΙΟ-ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ? ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΟΡΩΠΙ ΕΩΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ 4 ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2015
Μεγάλα έργα αρχίζουν να παραδίδονται και αυτή τη χρονιά. Στα μέσα του έτους θα είναι έτοιμο το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι το πλέον σύγχρονο στην Ελλάδα. Η Ανάπλαση Δέλτα (Λυρική, Εθν. Πινακοθήκη, Αγορά, Πάρκο) είναι έτοιμη, ενώ ολοκληρώνεται και η Ηλεκτροκίνηση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού ¶ξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με πλήθος από σήραγγες και γέφυρες και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος ¶ξονας της Εγνατίας Ξάνθη-Σύνορα Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς ? Αλεξανδρούπολη.
-ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)
-ΟΣΕ ? ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙΘΟΡΕΑ- ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ? ΔΟΜΟΚΟΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΛΥΡΙΚΗ, ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΠΑΡΚΟ) (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΞΑΝΘΗ- ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2016
Αυτή τη χρονιά έχουν την τιμητική τους τα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στα τέλη του έτους αναμένεται να δοθεί στο κοινό η πρώτη μεγάλη επέκταση εδώ και 60 χρόνια του Ηλεκτρικού από το ΚΑΤ στην Εθνική Οδό με 5 υπόγειους Σταθμούς. Επίσης ο Πειραιάς και οι συνοικίες του αποκτούν επιτέλους σταθμούς Μετρό ?6 το σύνολο-. Η πρώτη επέκταση στην ιστορία του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Από Πατρικίου- Μίκρα με 5 σταθμούς. Οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής παίρνουν μπρος αφού είναι έτοιμοι. Έτοιμη η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή και Ροδοδάφνη-Πάτρα με πλήθος από σήραγγες και γέφυρες
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΣΑΠ ΑΠΟ ΚΑΤ-Ε.Ο ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΚΗΦΙΣΙΑ, 2.ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 3.ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, 4.ΕΚΑΛΗ, 5.ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ. (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. 1.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, 2.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 3. ΝΙΚΑΙΑ, 4.ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, 5.ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 6.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ: ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΟΣΕ ? ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ – ΠΑΤΡΑ (ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)

Με την επιφύλαξη των χρονοδιαγραμμάτων…

ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΟΡΦΑΝΑ
Εδώ έχουμε έργα που αναμένονται αλλά κανένας δεν γνωρίζει πότε θα δημοπρατηθούν και κυρίως πότε θα υλοποιηθούν..
-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ-
-ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΘ -ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-
-ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ-
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ-
-ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΥΠΟ ΑΚΥΡΩΣΗ-
-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΒΟΑΚ -ΑΓΝΩΣΤΟ-
-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΣΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ-ΑΓΝΩΣΤΟ-
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ -ΑΓΝΩΣΤΟ-

image_printΕκτύπωση

Επικαιρότητα

Κόκκινος: Η κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Με αφορμή τη συμμετοχή του και την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. (9.7.2019), τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις αρνητικές συνέπειές τους στη Χαλκιδική και τις άστατες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.:

«Η έντονη κλιματική αλλαγή επιβάλλει άμεσο συντονισμό και εκσυγχρονισμό των δράσεων Πολιτικής Προστασίας και εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της περσινής φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αντί να εκσυγχρονιστούν, οπισθοδρομούν!

Καλείται η καινούργια Κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με την Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία φορείς, να προχωρήσει σε άμεσο συντονισμό και να εκσυγχρονίσει (αξιοποιώντας δυνατότητες των νέων τεχνολογιών) τις δράσεις της. Να αξιοποιήσει τα νέα επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα και να ενημερώσει τους πολίτες ξεκινώντας από τον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας.

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, είναι φαινόμενο που εξελίσσεται αρνητικά για τον πλανήτη, με γρήγορους και απρόβλεπτους ρυθμούς. Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 1°C και σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι το 2030 κατά 1,5°C, δημιουργεί έντονη ανησυχία. Οι πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν οργανωμένα, οφείλουν να μειώσουν τους ρύπους και ιδιαίτερα τη χρήση άνθρακα. Οι κυβερνήσεις να προστατεύσουν τον πλανήτη μας και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες πριν είναι αργά…»

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αναβαθμίζονται ψηφιακά τα Επιμελητήρια Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των ψηφιακών υπηρεσιών τεσσάρων Επιμελητηρίων προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η αναβάθμιση αφορά στα Επιμελητήρια Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στην ενίσχυση των Επιμελητηρίων

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε ψηφιακά τα Επιμελητήρια, που είναι πυλώνες τόνωσης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. Με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε τα τέσσερα Επιμελητήρια θα αποκτήσουν βελτιωμένες και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, υφιστάμενων και νέων, ενώ θα μειωθεί δραστικά και η γραφειοκρατία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στην ενίσχυση των Επιμελητηρίων, καθώς προτεραιότητά μας είναι η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Στόχος μας είναι τα Επιμελητήρια να συνδράμουν την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, να υιοθετήσουν την καινοτομία στη λειτουργία τους και να στηρίξουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Με σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων ενδυναμώνουμε την επιχειρηματικότητα, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Τελικός αποδέκτης είναι ο επιχειρηματικός κόσμος, που θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία, ασφάλεια, αλλά και ταχύτητα να διεκπεραιώνει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να έχει διαρκώς δίπλα του έναν ισχυρό σύμμαχο για την κάλυψη των αναγκών του και στις προσπάθειές του για ανάπτυξη».

Ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών

Στα τέσσερα Επιμελητήρια θα αναπτυχθούν σύγχρονα συστήματα τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με την αναβάθμιση της εσωτερικής ψηφιακής υποδομής τους. Όπως προβλέπεται στις σχετικές προσκλήσεις, θα αξιοποιηθεί και θα επεκταθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημά τους, θα προστατευτεί, θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο επιχειρηματικών δεδομένων και μηχανισμός διάθεσης ανοιχτών δεδομένων (Open Data). Επίσης, θα ψηφιοποιηθεί το μητρώο επιχειρήσεων, θα αναβαθμιστούν οι διαδικτυακές πύλες τους και θα αναπτυχθούν σ’ αυτές σύγχρονοι επιχειρηματικοί οδηγοί, κλαδικοί επιχειρηματικοί οδηγοί για την προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος, σύνθετη αναζήτηση και γεωγραφική απεικόνιση επιχειρήσεων και εφαρμογή ηλεκτρονικής συνεργασίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων και ψηφοφορίας, αλλά και μηχανισμός επικοινωνίας και ενημέρωσης των επιχειρήσεων.

Προβλέπεται επίσης να αποκτήσουν τα Επιμελητήρια υπηρεσίες one stop shop, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων. Ως οργανωμένες δομές, μετά τις παρεμβάσεις, τα Επιμελητήρια θα μπορούν να παρέχουν πλήρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με αυτά, πλήρη ηλεκτρονική ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τη διοικητική εξυπηρέτησή τους και θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο.

Τέλος θα εξασφαλιστεί η παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών και άλλες σύγχρονες παροχές με τελικό αποδέκτη την κάθε επιχείρηση.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων: Χαιρετίζει την επένδυση της MYTILINEOS

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «Mytilineos» για την επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης χαιρετίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης της εταιρείας «Mytilineos». Η Κυβέρνηση είναι παρούσα για να βοηθήσει κάθε επενδυτή ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε τυχόν εμπόδιο υπάρχει μπροστά του. Κοινό συμφέρον όλων μας τέτοιου είδους επενδύσεις να ευδοκιμούν στην Ελλάδα».

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα