Κατερίνα
Παναγέα

Πλήθος νέων μικρών οδικών έργων προχωρούν σε όλη την Ελλάδα.

Τα έργα αφορούν σε προκήρυξη διαγωνισμού ή έγκριση δημοπράτησης, ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, συμβάσεις εκπόνησης μελετών, αποφάσεις εγκρίσεως περιβαλλοντικών έργων (ΑΕΠΟ) ή υπογραφή των συμβάσεων για να ξεκινήσουν.

Δείτε τα 20 νέα οδικά έργα σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ypodomes.com:

 • Υπεγράφη η σύμβαση για νέο οδικό έργο στη Ροδόπη. Πρόκειται για το έργο «Αρχαιολογικός χώρος βρύση Μουσά στη Χ.Θ. 13+960 έως όρια Ν. Έβρου στη Χ.Θ. 14+658». Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ με δ.τ. ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ. και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Ξεκινά νέο οδικό έργο στην Κομοτηνή. Υπογράφηκε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Δημαρχείο Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ, Αθανάσιο Πιατίδη παρουσία του Αντιδημάρχου, Δημήτρη Καρασταύρου και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου, το έργο με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδών Δήμου Κομοτηνής». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση στηθαίων ασφάλειας και αποκατάσταση σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕΑΑ» στην Αττική. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για οδικά έργα συντήρησης στην Αττική. Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση ασφαλτοστρώσεων και επούλωσης λακουβών στο οδικό δίκτυο Π.Ε.Α.Α». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Στα σκαριά νέα οδικά έργα στην Ικαρία. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε χθες, 15.02.2024, παρουσία του Δημάρχου Φούρνων Κορσεών Δημήτρη Καρύδη και του Δημοτικού Συμβούλου Γλάρου Χριστόφορου, συμβάσεις για τρία οδικά έργα στο νησί. Δείτε λεπτομέρειες για τα έργα εδώ.
 • Ξεκινά νέο οδικό έργο στη Λέσβο. Εκτενέστερα, υπεγράφη την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δ.Ε. Πλωμαρίου», παρουσία του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Δημήτρη Μαλλιαρού, του Προϊσταμένου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αναθέσεων & Διαγωνισμών, Κατερίνας Αραμπατζή, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Δρομολογείται νέο οδικό έργο 4,6 εκατ. ευρώ στη Λέσβο. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε την Παρασκευή 1 Μαρτίου, με τον ανάδοχο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου Κώστα Αρώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μαρίας Τσακίρη, την Σύμβαση Κατασκευής του Έργου ”Επεμβάσεις Βελτίωσης Οδικής Ασφαλείας στο οδικό δίκτυο του Βόρειου και Νότιου Οδικού Τμήματος του Νομού Λέσβου”. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Προχωρά νέο οδικό έργο στην Κοζάνη. Αναλυτικά, για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας Δήμου Σερβίων», με συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου σύμβαση με τον ανάδοχο. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας, προκηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση Οδών στην Τ.Κ. Λεχόβου». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Δημοπρατούνται 5 νέα οδικά έργα στην Ήπειρο. Στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2024 της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, λήφθηκαν αποφάσεις σημαντικών έργων που αφορούν τη βελτίωση και τη συντήρηση των οδικών δικτύων της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά, εγκρίθηκε η δημοπράτηση πέντε έργων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Οδικό κύκλωμα Μουργκάνας- Αποκατάσταση Ζημιών-Οριζόντια σήμανση». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Θεσπρωτίας. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Ξεκινά νέο οδικό έργο στην Καρδίτσα. Ένα πολύ σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που αφορά σε αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες που είναι χωροθετημένες στην περιοχή Καρδιτσομαγούλας – Μακρυχωρίου, βαίνει προς το στάδιο της τελικής υλοποίησης του. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Σβερώνη υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για οδικά έργα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση Οδού Αϊτάνια – Επισκοπή, με κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης» που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου με τίτλο «Βελτιώσεις – Συντηρήσεις – Διανοίξεις Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηρακλείου για τα έτη 2020-2022». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Τρείς συμβάσεις για την εκπόνηση σημαντικών μελετών που η υλοποίηση τους θα αναβαθμίσει οδικά την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται συγκεκριμένα στα 4 εκατ. ευρώ. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Πράσινο φως για νέο οδικό έργο στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων έλαβε το έργο για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αποκατάσταση προσβασιμότητας επαρχιακής οδού Ασώματος – Ιερά Μονή Πρέβελη», στην Π.Ε. Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Ξεκινούν έργα 3,55 εκατ. ευρώ στα Χανιά. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παρουσία του στη Π.Ε. Χανίων, υπέγραψε συμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι οποίες προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2019. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση που σκοπό έχει την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου των νησιών, περνά άμεσα στο στάδιο της υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • “Πράσινο φως” δόθηκε για νέο οδικό έργο στην Ευρυτανία. Εκτενέστερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο «Συντήρηση Ασφαλτοστρώσεων Οδικού Δικτύου ΠΕ Ευρυτανίας». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Υπεγράφη σύμβαση για νέο οδικό έργο στην Εύβοια. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Δημοτικής Οδού ΚΛΙΜΑΚΙ – ΧΕΡΟΜΥΛΟΣ Δήμου Κύμης – Αλιβερίου». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Ξεκινούν νέα οδικά έργα στην Φωκίδα. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης των ακόλουθων έργων στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδική ασφάλεια». Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV