Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Σε 2 εβδομάδες ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στο πλαίσιο του σχετικού χρονοδιαγράμματος που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί, πληροφορίες από την Ακτή Μιαούλη τονίζουν ότι δύσκολα θα διαφοροποιηθούν οι ημερομηνίες που έχουν εκπονηθεί και που φέρουν τον διαγωνισμό να ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, με την υπογραφή της σύμβασης να έχει προγραμματιστεί λίγες ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η προεπιλογή των συμμετεχόντων στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου και η δημοσίευση των τευχών στους υποψηφίους στις 10 Νοεμβρίου. Η υποβολή των προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου και η ανακήρυξη του προσωρινού αποτελέσματος, ένα μήνα αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου. Αν και προς το παρόν, δεν γίνεται επίσημη αναφορά στο μοντέλο ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι αυτό θα αφορά την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ, το οποίο θα διαμορφώνεται σε 67%.
 
Η βεβαιότητα αυτή για το προτιμητέο μοντέλο πηγάζει τόσο από τη δεδηλωμένη προτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου για την πώληση ποσοστού των μετοχών του ΟΛΠ (για δημοσιονομικούς λόγους και για λόγους επιτάχυνσης της διαδικασίας), όσο και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η Cosco (η οποία έχει δημόσια εκφραστεί υπέρ της πώλησης ποσοστού) φέρεται να έχει παράσχει έγγραφες βεβαιώσεις για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, μετά και την επίτευξη συμφωνίας με τον ΟΛΠ για την επένδυση της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ που διαχειρίζεται προς τα δυτικά. Από το υπ. Ναυτιλίας τονίζουν ότι πέραν του τιμήματος που θα καταβάλει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για τις μετοχές του ΟΛΠ, θα υπάρχει δέσμευσή του για υλοποίηση επενδύσεων της τάξεως των 500 εκατ. για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμανιού. Επιπλέον, γίνονται κινήσεις, ώστε στην προκήρυξη του διαγωνισμού να γίνεται σαφής αναφορά στη δέσμευση του αγοραστή για διατήρηση των χαμηλών τελών ελλιμενισμού που παρέχει σήμερα ο ΟΛΠ σε ειδικές ομάδες χρηστών. «Επιθυμούμε να αποφύγουμε φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα που εμφανίστηκαν στο Ελ. Βενιζέλος, με την κατακόρυφη αύξηση των χρεώσεων», αναφέρουν σχετικά πηγές του υπ. Ναυτιλίας.
 
Σε σχετικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε αναφορά και στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι «όρος είναι να έρθουν επιπλέον επενδύσεις στον Πειραιά. Γι’ αυτό δεν συζητάμε, απλά, με πόσα χρήματα θα πουληθεί τελικά ο ΟΛΠ, αλλά, κυρίως, πόσα χρήματα θα έρθει να επενδύσει ο επενδυτής και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, ο ΟΛΠ τίθεται πλέον σε τροχιά ταχείας ιδιωτικοποίησης, ενώ ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση και του ΟΛΘ, που θα ακολουθήσει τον διαγωνισμό του ΟΛΠ. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τον στόχο του υπουργείου να αναβαθμιστεί το λιμάνι, να εξυπηρετεί περισσότερα εμπορευματοκιβώτια απ’ ό,τι σήμερα και να γίνει πόλος για τα Βαλκάνια.
 
Πηγή: Καθημερινή / Ν.Ρουσάνογλου

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα