Newsroom

Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τις αιτήσεις εγκαταστάσεων φωτοβολταïκών και αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Γαλατινής, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου, Χρήστου Ζευκλή, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τους χάρτες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για όλες τις εν εξελίξει αιτήσεις και ανέπτυξε τον προβληματισμό του σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης από πλευράς της πολιτείας όσον αφορά το φαινόμενο του ανορθολογικού σχεδιασμού και χωροθέτησης των ΑΠΕ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές συνθήκες, όπως είπε. Επισήμανε ταυτόχρονα την απουσία τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα για σταθμούς ΑΠΕ σε μία περιοχή εγκατάστασης.

Τόνισε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για τη συνέχιση του διαλόγου με την τοπική κοινωνία για την τήρηση και εξασφάλιση των αδιαπραγμάτευτων συμφερόντων των κατοίκων της Γαλατινής και παράλληλα συνέστησε την επαγρύπνηση των κατοίκων τονίζοντας τη σημασία του συστηματικού διαλόγου των τοπικών κοινωνιών σχετικά με το μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης και των συνεπειών της.

Πηγή: ertnews

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV