Νίκος
Καραγιάννης

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή ενός ακόμη σύγχρονου και ευρωπαϊκών προδιαγραφών βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την κατασκευή-ανέγερση του 12θέσιου 2ου Γυμνασίου Πεύκων, στην περιοχή Βυζαντίου, το οποίο θα αποτελείται επιπλέον από κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, από αίθουσες ειδικών μαθημάτων, εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής, χημείας και πολλαπλών χρήσεων.

O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε μετά από επίπονους και επίμονους αγώνες και σκληρή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκληρωμένη δουλειά της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου, έχει καταστεί σχεδόν βέβαιο ότι το μεγάλο αυτό έργο θα αποπερατωθεί πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας εταιρίας, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022, αλλά η εξέλιξη των εργασιών το φέρουν προς παράδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα κατά έναν χρόνο νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2021.

Σύμφωνα με την εικόνα που καταγράφεται, εντός της ημέρας ολοκληρώνεται ο σκελετός του κεντρικού διδακτηρίου με τη ρίψη μπετόν και στο τελευταίο επίπεδο, για να αρχίσει το επόμενο διάστημα η τοιχοποιία. Ταυτόχρονα, όμως, εξελίσσεται και η ανέγερση του γυμναστηρίου με τη θεμελίωση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Επιθεώρηση εργασιών

Σε επιθεώρηση στο εργοτάξιο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος ανιηλίδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον υπεύθυνο της εταιρίας, ζητώντα παράλληλα «ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την παράδοση σε λειτουργία του συγκροτήματος την επόμενη σχολική περίοδο 2021-2022».

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και κρίσιμο έργο στον χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο θα καλύψει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής των Πεύκων, και μάλιστα με τον πληρέστερο και τον πιο σύγχρονο τρόπο. Και είμαστε χαρούμενοι, αλλά και περήφανοι, που το σχολικό αυτό συγκρότημα θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα, από τον τυπικά προβλεπόμενο», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Πεύκων συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που ακολουθήσαμε από την πρώτη στιγμή, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και συμφερόντων να πάμε σε άλλη πρόχειρη και λυόμενη λύση. Έτσι πετύχαμε τους μεγάλους στόχους μας παρά τον πόλεμο, τις καθυστερήσεις και την υπονόμευση της προσπάθειας από ‘‘θεσμικούς’’ ή εξωθεσμικούς παράγοντες και φορείς. Και είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας θα χαίρονται σύντομα ένα Γυμνάσιο-πρότυπο», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, και προσθέτει: «Στο δήμο μας, όπου η παιδεία και η εκπαίδευση των παιδιών μας βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα-πρότυπο έρχεται να εμπλουτίσει και να ενισχύσει την εκπαίδευση. Έτσι απαντάμε στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πιεστικές ανάγκες της σχολικής στέγης στη Δ.Ε. Πεύκων, και όχι με προχειροκατασκευές με ημερομηνία λήξης».

Να σημειωθεί ότι το έργο αποτέλεσε ένα φιλόδοξο όραμα της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του ενοποιημένου πλέον δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να ακυρώνει τα διάτρητα και διαβλητά εκτός νόμου σχέδια της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που δημοπράτησε την τελευταία ημέρα της θητείας της (31.12.2010) τη λυόμενη κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου χωρίς καμία αδειοδότηση.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV