Newsroom

Στην τοποθέτηση 1350 νέων κάδων στις γειτονιές της 6ης Δημοτικής  κοινότητας προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος  τοποθέτησης χιλιάδων νέων κάδων απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ώστε το σύστημα αποκομιδής να γίνει πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό.

Αυτή την περίοδο τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τοποθετούν νέους κάδους στην 6η Δημοτική Κοινότητα, αντικαθιστώντας αρκετούς από τους παλιούς, «ταλαιπωρημένους» και ακατάλληλους που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.

Τοποθετούνται σε 188 μικρούς και μεγάλους δρόμους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας στην οποία περιλαμβάνονται πυκνοκατοικημένες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την εναπόθεση των απορριμμάτων, όπως Πλατεία Αμερικής, Κυψέλη, Άνω και Κάτω Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Βικτωρίας και δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Η ανανέωση του αστικού εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων και οι δράσεις που υλοποιούνται καθημερινά αφήνουν σταδιακά το θετικό τους αποτύπωμα στη πόλη.

1000 πράσινοι και 350 μπλέ κάδοι

Υπολογίζεται ότι στην 6η Δημοτική Κοινότητα θα τοποθετηθούν περίπου 1.000 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι) και 350 κάδοι ανακύκλωσης (μπλε), δηλαδή συνολικά 1.350. Κάποιοι εξ αυτών θα αντικαταστήσουν τους παλιούς που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν, ενώ άλλοι θα τοποθετηθούν σε νέα σημεία που δεν εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα επαρκώς. Και η δουλειά για μια Αθήνα καθαρή και πιο φιλική στο περιβάλλον δεν σταματά, καθώς το πρόγραμμα αυτό θα «απλωθεί» σε όλη την πόλη, από τις γειτονιές μέχρι το κέντρο της.

«Με κάθε τρόπο, προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή στις γειτονιές της Αθήνας καλύτερη. Παράλληλα με αυτήν την προσπάθεια, αλλάζουμε και τη φιλοσοφία του δήμου για την συντήρηση και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού μας. Η ύπαρξή του έχει νόημα όταν είναι χρήσιμος για τους πολίτες. Πλένουμε τους κάδους, τους αντικαθιστούμε και, επιτέλους, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να γίνεται πραγματική και οργανωμένη ανακύκλωση στην πόλη. Τομέας στον οποίο είχαμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Βρισκόμαστε στη σωστή πορεία» τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV