Newsroom

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. – ΕΔΥΤΕ Α.Ε.

Στα γραφεία του Οργανισμού, ο οποίος αποτελεί μετονομασία του μέχρι πρότινος ΕΔΕΤ, ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο, το διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη της διοίκησης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο καθορισμός των προτεραιοτήτων του ΕΔΥΤΕ, το οποίο ο Υπουργός χαρακτήρισε «διαμάντι του ελληνικού Δημοσίου».

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου. Με εμπειρία είκοσι και πλέον ετών στους τομείς των προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών δικτύου, του υπολογιστικού νέφους και της πληροφορικής, καθώς και με σημαντική διεθνή παρουσία, η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. θα παρέχει πολύτιμο επιστημονικό και συμβουλευτικό έργο στο Υπουργείο και στο σύνολο του Δημόσιου τομέα της χώρας. Επιπλέον, θα συντελέσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τεχνολογικού χαρακτήρα με βάση τις ψηφιακές τεχνολογίες, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις τεχνολογίες επικοινωνιών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

«Πιστεύω πάρα πολύ στο ρόλο αυτού του οργανισμού. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή να γίνει μία ποιοτική αλλαγή στην ψηφιακή διακυβέρνηση στην Ελλάδα – και είναι αλήθεια ότι αυτά τα χρόνια έχουμε μείνει αρκετά πίσω.

Ο πρωθυπουργός και εμείς ως Κυβέρνηση αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το νέο Υπουργείο μιμούμενοι καλές πρακτικές και προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε όλους τους φορείς ψηφιακής διακυβέρνησης του Ελληνικού Δημοσίου σε ένα κεντρικό φορέα.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Στέφανος Κόλλιας δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα γραφεία του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.

Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε με την επιστημονική γνώση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. στην υλοποίηση των στόχων του Υπουργείου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.»

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Αριστείδης Σωτηρόπουλος δήλωσε:

«Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. με τις προηγμένες δικτυακές και υπολογιστικές υποδομές της, αποτελεί κεντρικό βραχίονα ανάπτυξης της Έρευνας και της Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια, εκτός από τον τομέα της Παιδείας, παρέχει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και σε άλλους τομείς, όπως στην Υγεία και στον Πολιτισμό.

Στόχος μας είναι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες με τους υπόλοιπους φορείς και να συνδράμουμε με την τεχνογνωσία μας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών. Αντιμετωπίζουμε με ενθουσιασμό τις νέες προκλήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή.»

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV