Connect with us

10 Χρόνια Υποδομές - 10 Χρόνια Ypodomes.com

10 ΧΡΟΝΙΑ YPODOMES.COM/ Γιώργος Μπενέκος: Απίστευτα τα αποθέματα του τεχνικού κλάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

wwΟ πρόεδρος της ΠΕΔΜΗΕΔΕ, Γιώργος Μπενέκος, αρθρογραφεί με αφορμή τα 10 χρόνια του ypodomes.com

Με χαρά μάθαμε ότι το ypodomes.com έκλεισε 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Είναι δεδομένο ότι η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί σταθερή αξία στον χώρο των κατασκευών και των δημοσίων έργων σαν φωνή ακριβούς και σοβαρής αποτύπωσης των τεκταινομένων και της πραγματικότητας στον χώρο μας.

Ο χώρος έχει περάσει τόσα και τόσα την δεκαετία της συνεχούς κρίσης που μας πέρασε που το πώς επιζεί ακόμα δείχνει ότι είχε και έχει απίστευτα αποθέματα δυνατοτήτων και εφευρετικότητας ώς πρός το ελίσσεσθαι για την επιβίωση.

Οτι και να έχει γίνει στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν μας έφερε στην σημερινή μέρα όπου επικρατεί η απόλυτη ανομία και απόλυτη αυθαιρεσία ήτοι συγκεκριμένα :

1) Ο νόμος για τα δημόσια έργα ( 4412/2016) με τις πάνω από διακόσιες τροποποιήσεις του από όλα τα δικαιούμενα νομοθέτησης υπουργεία έχει σταματήσει τα πάντα και για την παραμικρή μικροσύμβαση απαιτούνται πολυετείς βυζαντινές διαδικασίες.

Ανέλαβε την αναμόρφωσή του μία επιτροπή από καθηγητές και δικαστές για τους οποίους , πέραν της αδιαμφησβήτητης προσωπικής αξίας του καθενός , η κοινή πείρα λέει και όλη η αγορά εκτιμάει ότι δεν έχουν γνώση της καθημερινότητας και των τριβών της οπότε για τα προβλήματά που καλούνται να επιλύσουν μια και δεν τα γνωρίζουν και δεν τα καταλαβαίνουν, αποκλείεται να τα ρυθμίσουν με λειτουργικό τρόπο. Ο θεός να μας σώσει από τους σωτήρες.

2)Η λαίλαπα των ειδικών όρων. Για να το πόυμε ωμά με τους προηγούμενους σοφούς (!!) κυβερνήτες λέγαμε ότι φταίει η κα Δούρου και ο υποτίθεται αγοραίος κύκλος της για τους ειδικούς όρους με τα 40χλμ από το Σύνταγμα και κάθε άλλη σαχλαμάρα υψηλής φαντασιοπληξίας και εφευρετικότητας. Τώρα ήρθαν τα master, οι μορφωμένοι και τα golden boys της άλλης πλευράς και πλάκωσε η λαίλαπα των ειδικών όρων όχι μόνο απο τους εκλεγμένους των Δήμων -οι οποίοι πάντα είχαν το ακαταλόγιστο- αλλά και από τα δήθεν σοβαρά Πανεπιστήμια και τους δήθεν σοβαρούς αξιωματικούς μας με ένα και μόνο σκοπό το ξωπέταγμα του ΜΕΕΠ και την επέλαση της “Κάθε καρυδιάς καρύδι” και ο σώζων ευατόν σωθήτω.

Αν αυτό το κακό αποκαλείται έννομη τάξη τότε χάθηκε και αυτή η κλασσική έννοια. Λύση μόνο μία ήτοι το σύστημα που όταν εφαρμόστηκε επί Σουφλιά κόπηκε η αυθαιρεσία με το μαχαίρι ήτοι να περνάνε όλες οι παρεκλίσεις από το πρότυπο από σύφωνη γνώμη του Συμβουλίου Εργων του Υπ. Υποδομών και από κανένα άλλο συμβούλιο η σώμα. Θα γίνει κάτι τέτοιο; Αποκλείεται ήτοι κάτι η θολούρο-αρχή της αναλογικότητας που ερμηνεύεται όπως νάναι στην αληθινή ζωή, κάτι τα δικαιώματα του απατεώνα κάτι τα βαριά νομικά και στο τέλος χάσαμε όλοι.

3)Η πλήρης επέμβαση στην προσωπική μας ζωή από την πυραμίδα απάτης που λέγονται cookies. Υποτίθεται ότι ψηφίστηκε ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με πρακτικό αποτέλεσμα ο κάθε απατεώνας ακόμη και κρατικές υπηρεσίες να σου λένε ότι “Σέβονται (!!) απόλυτα την ιδιωτικότητά σου αλλά αν δεν αποδεχτείς να σου εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου την συσκευή παρακολούθησης (ρουφιάνο) που λέγεται cookies δεν μπορείς να λειτουργήσεις ούτε σε ιδιωτική πληροφόρηση ούτε καν να τυπώσεις την ταυτότητα οφειλής σου στον ΕΦΚΑ ούτε να πάρεις βεβαίωση για να πάς σε δημοπρασία η να επικαιροποιήσεις τα δικαιολογητικά σου για να υπογράψεις σύμβαση , ούτε να πληρωθείς λογαριασμό ούτε τελικά να αναπνεύσεις και προσωπικά και επαγγελματικά. Το επίπεδο των σοφών που μας κυβερνάει το πιό αρχαίο καί ατιμωτικό αδίκημα που λέγεται εκβιασμός το ονομάζει “ Νέες Τεχνολογίες “

Υπάρχει σωτηρία; Ισως αλλά αμφιβάλλω .

Συγχαρητήρια και πάλι για όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου και μακάρι νά είμαστε όλοι ενεργοί και λειτουργικοί και να ξαναχαιρετίσουμε τα επιτεύγματά σας και στα 20 χρόνια!”.

Advertisement
Advertisement
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα