Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

1 στις 3 εταιρείες παγκοσμίως χρησιμοποιεί εφαρμογές ΙοΤ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Internet of Things

Χαμηλά παραμένουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι σήμερα τα ποσοστά διείσδυσης του Internet of Things (ΙοΤ) μεταξύ των επιχειρήσεων. Αν και το οικοσύστημα του ΙοΤ εξελίσσεται σε ένα πραγματικό success story για την εταιρική καθημερινότητα, τα ποσοστά υιοθέτησής του εξακολουθούν να είναι χαμηλά και κυμαίνονται κάτω από το 30% στις περισσότερες αγορές, ενώ αυξάνονται στο 41% στην Κίνα, που έχει και τα παγκόσμια πρωτεία στη διείσδυση του ΙοΤ μεταξύ των εταιρειών.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα της Ovum (IoT Enterprise Survey 2019/20), η οποία μελετά τη χρήση του ΙοΤ, βασιζόμενη στις απόψεις 1.746 enterprises σε 15 αγορές (Αυστραλία, Κίνα, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταιβάν, Βραζιλία και Μαλαισία).

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι περισσότερο από το ήμισυ (56%) των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους στόχους για την υιοθέτηση του IoT. Στο μεταξύ, ένα ποσοστό 49% απαντά ότι βελτίωσε την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών του, ενώ σε ποσοστό 37% οι εταιρείες δηλώνουν ότι επέλεξαν λύσεις και προϊόντα ΙοΤ με κύριο κριτήριο την εξοικονόμηση κόστους.

Η έρευνα αποτυπώνει και τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε σχέση με το Internet of Things. Περίπου το 40% προσδιόρισε την ασφάλεια των δεδομένων, του δικτύου και των συσκευών ως μία από τις κορυφαίες προκλήσεις για την επιτυχή ανάπτυξη εφαρμογών ΙοΤ.

Βασικές χρήσεις

Στο μεταξύ, περίπου το ήμισυ των επιχειρήσεων (49%) απάντησε ότι η παρακολούθηση των στοιχείων ενεργητικού και η συνδεδεμένη ασφάλεια είναι οι πιο σημαντικές εφαρμογές IoT που αναπτύσσουν. Στο μεταξύ, σχεδόν το 85% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το ΙοΤ απαντούν ότι ενδιαφέρονται για την προσθήκη περισσότερων εφαρμογών Διαδικτύου στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Ovum εξετάζει την υιοθέτηση του ΙοΤ σε δέκα κλάδους του κλάδου: μεταφορές-logistics, μεταποιητική βιομηχανία, εξορυκτική βιομηχανία, υγειονομική περίθαλψη, ενέργεια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, λιανεμπόριο, τουρισμός, αγροτική παραγωγή και δημόσιος τομέας.

Η πρωτιά της Κίνας

Η Κίνα δείχνει να είναι η περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης του IoT μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς το 41% των εταιρειών στην πλειονότητα της περιοχής κάνουν χρήση σχετικών εφαρμογών.

Συνολικά, περίπου το 57% των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού απαντά ότι κάνει χρήση του Internet of Things με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας, ενώ το 49% δηλώνει ότι στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών στις. Λιγότερο από το ήμισυ (40%) των επιχειρήσεων στην περιοχή αναγνώρισε την ασφάλεια των δεδομένων, του δικτύου και των συσκευών ως μία από τις κορυφαίες προκλήσεις για την επιτυχή ανάπτυξη του ΙοΤ.

 

Πηγή: sepe.gr

image_print

Οικονομία - Χρηματοδότηση

ΥΠΑΝΕΠ: 4,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Χρηματοδότηση ΠΔΕ

Χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019 στην Περιφέρεια Κρήτης, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), θα χρηματοδοτηθούν έργα αποκατάστασης των ζημιών σε δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, σχολεία, υποδομές υγείας και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού.

 

 

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ομάδα κρούσης με το βλέμμα στην επόμενη μέρα συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ομάδα κρούσης συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού στην τοπική  οικονομία,  την κοινωνία και την υγεία. Η  Task Force της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλαμβάνει να σχεδιάσει τη στρατηγική της «επόμενης μέρας», με αλληλοβοήθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των κοινωνικοοικονομικών φορέων και των φορέων πρόνοιας:

Στο πλευρό της συντάσσονται  η ΠΕΔ Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια – Εμπορικά, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ-, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών,  η 5η ΥΠΕ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι  Γεωπονικοί Σύλλογοι κ.ά.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν έχει καμία ομοιότητα με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητο μέλλον. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται σοβαρότητα και προπάντων αλληλοβοήθεια» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η παραγωγική αλυσίδα στη Θεσσαλία πρέπει να διατηρήσει όλους τους κρίκους της ενωμένους. Γιατί αυτό σημαίνει προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, θέσεις  εργασίας  και οικογενειακό εισόδημα. Χρειάζεται  να αλληλοβοηθηθούμε και να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και καλή στρατηγική. Όποιος έχει την καλύτερη στρατηγική» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης «εκείνος θα επωφεληθεί αποτελεσματικότερα από τη δημοσιονομική χαλάρωση και θα είναι έτοιμος να υλοποιήσει την επόμενη μέρα, έργα, δράσεις και προγράμματα. Για αυτό και σε συνεννόηση με τους παραγωγικούς,  κοινωνικοοικονομικούς φορείς, Επιμελητήρια και Συλλόγους της Περιφέρειας, συγκροτούμε  Δύναμη Κρούσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών  του κορωνοϊού.  Χρειάζεται να έχουμε κοινό βηματισμό και κοινή διεκδίκηση» τονίζει ο Κ. Αγοραστός.

«Δεν είναι ώρα ούτε να  παραδοθούμε, ούτε να μεμψιμοιρούμε. Χρειάζεται να οργανωθούμε, με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σχεδιάζει την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους της παραγωγής οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν, αλλά και να  σηκώσουν  μεγάλο βάρος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Δυτ. Μακεδονία: Χρηματοδότηση ύψους 720 χιλ. ευρώ για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Είσοδος Κέντρου Υγείας του ΕΣΥ

Θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας (επιτελική δομή ΕΣΠΑ) για την χρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας διαθέτοντας πόρους ύψους 720.000,00 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 2014-2020.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει να υλοποιήσει με σκοπό την στήριξη των υγειονομικών της μονάδων, την προστασία του πληθυσμού από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αλλά και την τόνωση της Περιφερειακής της Οικονομίας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα